Τουρισμός για όλους: Αυξάνεται η επιδότηση για το επίδομα διακοπών

Τι ποσό θα πάρουν 200.000 δικαιούχοι

Κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό θεωρούν την Ελλάδα τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορία του κόσμου

Την αύξηση της επιδότησης για τον κοινωνικό τουρισμό, μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», αποφάσισε η κυβέρηση.

Το πρόγραμμα ήταν αρχικού ύψους 30 εκατ. ευρώ και, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, αυξάνεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

«Έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, έτσι ώστε να καλυφθούν ιδιαίτερα περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουν ανάγκη ειδικής στήριξης. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με ακόμα καλύτερους όρους σε σχέση με πέρυσι», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης. 

Χατζηδάκης για ακρίβεια: Όσοι αισχροκερδούν θα κατονομάζονται δημόσια

Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης) και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την επιτυχημένη εφαρμογή του «Freedom Pass», προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή -χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις-, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Μεγάλο πρόβλημα οι κενές θέσεις εργασίας στον Τουρισμό

Με τις ρυθμίσεις της παρούσας τροπολογίας καθορίζονται -μεταξύ άλλων- οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι όροι και ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος, ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες για τους δικαιούχους θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ζαχαράκη: Δημιουργούμε νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού κοινωνικού τουρισμού

«Με το νέο πρόγραμμα, επιτυγχάνεται ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας για τις διακοπές τους μέχρι το τέλος του έτους, με ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος έναντι της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ ανάκαμψης εξωτερικού και εσωτερικού τουρισμού, στηρίζοντας προορισμούς που βασίζονται κατ' εξοχήν στους Έλληνες επισκέπτες», είπε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

ΕΡΓΑΝΗ: Ρεκόρ 20ετίας στο ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων

Στην τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού προβλέπεται, επίσης, η απρόσκοπτη χρηματοδότηση -μέχρι το 2025- των τμημάτων μετεκπαίδευσης εργαζομένων και εποχικά ανέργων του τουριστικού τομέα, η οποία επισημαίνεται ότι είχε ανασταλεί για τρεις εκπαιδευτικές περιόδους (2015 - 2018).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top