Μέτρα στήριξης: Τι προβλέπεται για τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών

Κάλυψη επανασύνδεσης από το κράτος και αποπληρωμή μέρους ληξιπρόθεσμων

Την επανασύνδεση του ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά, στα οποία έχει κοπεί, και την αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προβλέπουν τα μέτρα στήριξης, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα εκδοθεί ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), η οποία θα αφορά τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Επιστροφή από 18 έως 600 ευρώ για το ρεύμα - Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα

«Για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων τα οποία έχουμε θεσπίσει, το επόμενο διάστημα θα εκδώσουμε ΚΥΑ με το υπουργείο Οικονομικών για να επεκτείνουμε το μέτρο της επαναηλεκτροδότησης των νοικοκυριών αυτών που μπορεί να έχει αποκοπεί η ηλεκτρική ενέργεια από το σπίτι τους, της κάλυψης του κόστους της επανασύνδεσης από την πολιτεία και της αποπληρωμής τμήματος των ληξιπρόθεσμων, ανάλογα με τα κριτήρια βέβαια που είναι σε ισχύ», είπε ο κ. Σκρέκας. 

56 ευρώ η επιδότηση ρεύματος τον Μάιο για όλους τους καταναλωτές

Παράλληλα, ο υπουργός είπε πως συνεχίζει και βρίσκεται σε λειτουργία ο 5ψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, το 15902, «όπου μπορούν να καλούν τα νοικοκυριά που είναι σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, και πολύ γρήγορα να κινεί η διαδικασία επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησής τους».

Οι μειώσεις που ανακοίνωσε o Μητσοτάκης για το ρεύμα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top