Πολυτέλεια οι διακοπές μίας εβδομάδας για τον μισό πληθυσμό της χώρας

Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 28,3%

Ξαπλωστρες με γλάρους

Σε πολυτέλεια για λίγους, ή για την ακρίβεια τους μισούς, έχουν καταλήξει οι διακοπές στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 51% των Ελλήνων άνω των 16 ετών δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές μιας εβδομάδας το 2018, έναντι μέσου όρου 28,3% στην ΕΕ.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται καύσωνας με 42 βαθμούς Κελσίου

Αυτό κάνει την Ελλάδα μία από τις χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων, που δεν ταξίδεψαν για οικονομικούς λόγους. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η χώρα μας είναι το μοναδικό μέλος της ΕΕ που παρουσίασε αύξηση του ποσοστού κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία πενταετία, από 49% το 2013 σε 51% το 2018.

Οι υπόλοιπες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων, που δεν ταξίδεψαν λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ήταν η Ρουμανία (58,9%), η Κροατία (51,3%) και η Κύπρος (51%).

Στον αντίποδα, τα μικρότερα ποσοστά στην ΕΕ σημειώνονται στη Γαλλία (22,6%), τη Βρετανία (22,5%), τη Γερμανία (14,5%) και τη Σουηδία (9,7%).

Σε σχέση με έξι χρόνια πριν, το 2013, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, καθώς το 39,5% των κατοίκων τότε δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top