Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται καύσωνας με 42 βαθμούς Κελσίου

Πού θα αγγίξει κόκκινο ο υδράργυρος

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για ακραίες συνθήκες καύσωνα με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου. 

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη χώρα μας, από σήμερα Πέμπτη (01-8-2019), έως και το Σάββατο (03-8-2019).

Πιο αναλυτικά :

  1. Σήμερα Πέμπτη (01-8-2019) η θερμοκρασία θα φτάσει, στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αύριο Παρασκευή (02-8-2019) η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 38 με 39 και στη νησιωτική χώρα στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  3. Το Σάββατο (03-8-2019) η θερμοκρασία θα παραμείνει σε όλη τη χώρα σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους στους 40 με 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία:

α. Το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου (03-8-2019) πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.

β. Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (03-8-2019) στο Ιόνιο και βαθμιαία στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Την Κυριακή (04-8-2019) προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου περίπου.
 

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Πέμπτη, από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top