Συγκλονιστική ομιλία της συζύγου Ναβάλνι στην Ευρωβουλή 

«Ο Πούτιν είναι αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης» 

«Ο Πούτιν είναι ο αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης» και «η πολιτική καινοτομία ως προς αυτό είναι η εφαρμογή των μεθόδων καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, όχι πολιτική αντιπαράθεση», είπε η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι ενώπιον των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που την υποδέχθηκαν όρθιοι στα έδρανά τους, καλώντας ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους να ερευνήσουν τις ροές του χρήματος που συνδέονται με τον ρώσο πρόεδρο στις δυτικές χώρες.

Ναβάλνι: Κοντά σε συμφωνία απελευθέρωσης, μία ημέρα πριν πεθάνει

«Ο Πούτιν είναι ο αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης. Αυτή περιλαμβάνει δηλητηριαστές και δολοφόνους, αλλά αυτοί δεν είναι παρά ανδρείκελα. Το σημαντικότερο είναι οι κοντινοί στον Πούτιν άνθρωποι - οι φίλοι του, οι συνεργάτες του, αυτοί που φυλάνε τα χρήματα της μαφίας», είπε η Γιούλια Ναβάλναγια δώδεκα ημέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου του της σε σωφρονιστική αποικία του ρωσικού Αρκτικού Κύκλου.

Η ομιλία της χήρας Ναβάλνι στην Ευρωβουλή με την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα να τη χειροκροτεί

Η ομιλία της χήρας Ναβάλνι στην Ευρωβουλή με την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα να τη χειροκροτεί 

«Εσείς και όλοι εμείς πρέπει να πολεμήσουμε την εγκληματική οργάνωση. Και η πολιτική καινοτομία ως προς αυτό είναι η εφαρμογή των μεθόδων καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, όχι πολιτική αντιπαράθεση. Οχι δηλώσεις ανησυχίας, αλλά η αναζήτηση συνεργών της μαφίας στις χώρες σας, διακριτικών δικηγόρων και χρηματοοικονομικών παραγόντων που βοηθούν τον Πούτιν και τους φίλους του να κρύβουν χρήματα», είπε.

«Στον αγώνα αυτόν έχετε αξιόπιστους συμμάχους: υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια Ρώσοι που είναι αντίθετοι στον Πούτιν, αντίθετοι στον πόλεμο», πρόσθεσε.

«Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτό που έκανε στην χώρα μου. Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτό που έκανε σε μία γείτονα και ειρηνική χώρα, ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όλα όσα έκανε στον Αλεξέι», επέμεινε η Γιούλια Ναβάλναγια.

Oι ευρωβουλευτές χειροκροτούν όρθιοι τη σύζυγο Ναβάλνι

Oι ευρωβουλευτές χειροκροτούν όρθιοι τη σύζυγο Ναβάλνι 

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε ότι φοβάται ότι θα γίνουν συλλήψεις κατά την κηδεία του μεγάλου αντίπαλου του Πούτιν την Παρασκευή στην Μόσχα.

Η σορός του Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του - Τι θα γίνει με την κηδεία

«Η κηδεία θα γίνει μεθαύριο και δεν ξέρω ακόμα αν θα είναι ειρηνική ή αν η αστυνομία θα συλλάβει όσους θα έχουν έρθει για να πουν αντίο στον Αλεξέι», είπε.

Οι συνθήκες του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι σωφρονιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πέθανε ξαφνικά έπειτα από περίπατο.

Το επιτελείο του Ναβάλνι δηλώνει ότι το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρεται σε «φυσικά αίτια», μία εκδοχή που απορρίπτει καλώντας αστυνομικούς, στρατιωτικούς και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας να κοινοποιήσουν κάθε πληροφορία σχετικά με την «δολοφονία» του Ναβάλνι.

Η σορός του παραδόθηκε στην μητέρα του Λιουντμίλα Ναβάλναγια οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του.

Αλεξέι Ναβάλνι: «Τον σκότωσαν με μια γροθιά στην καρδιά»

Η Γιούλια Ναβάλναγια κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι σκότωσε τον άνδρα της και υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο του

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα στο Στρασβούργο τις συνθήκες του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι και την κατάσταση των αντιφρονούντων των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία. Απόφαση για το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top