Ναβάλνι: Κοντά σε συμφωνία απελευθέρωσης, μία ημέρα πριν πεθάνει

Τι αποκαλύπτει στενή συνεργάτιδά του

Η Μαρία Πέβτσικ, συνεργάτης του Ναβάλνι, για τη συμφωνία που θα τον απελευθέρωνε λίγο πριν τον θάνατό του / Mega 

Πολύ σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις που έκανε η στενότερη συνεργάτης του Αλεξέι Ναβάλνι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο σημαντικότερος επικριτής του Κρεμλίνου δολοφονήθηκε μια ημέρα πριν από την την προγραμματισμένη ανταλλαγή με Ρώσο εκτελεστή των μυστικών υπηρεσιών. 

Η σορός του Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του - Τι θα γίνει με την κηδεία

Ειδικότερα, οι άνθρωποι του Ναβάλνι φαίνεται να υποστηρίζουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατό του μέσα στη φυλακή σε μία προσπάθεια να εμποδίσει ανταλλαγή κρατουμένων. Όπως φαίνεται να είχε συμφωνηθεί, ο Ναβάλνι θα ανταλλάσσονταν με έναν καταδικασθέντα δολοφόνο που φυλακίστηκε στη Γερμανία.

Ναβάλνι: Θα συμμετείχε σε ανταλλαγή κρατουμένων με διαβόητο Ρώσο εκτελεστή 

Η συνεργάτιδα του Ναβάλνι, Μαρία Πέβτσικ, ανέφερε ότι ο ίδιος επρόκειτο να συμμετάσχει σε ανταλλαγή κρατουμένων με τον Ρώσο Βαντίμ Κρασίκοφ.

Οι ρωσικές Αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον 58χρονο αξιωματικό της FSB καθώς ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του Ζελιμχάν Χανγκοσβίλι, ενός Γεωργιανού υπηκόου τσετσενικής καταγωγής σετη Γερμανία το 2019.

Απαρηγόρητες η χήρα Ναβάλνι κι η κόρη τους-Το συγκινητικό μήνυμα σε Twitter

Με τη συμφωνία να έχει μελετηθεί και εγκριθεί, ο Ναβάλνι επρόκειται να αποφυλακιστεί σύντομα. Όλα άλλαξαν όταν, όπως αναφέρεται, ο Πούτιν άλλαξε γνώμη. Την επόμενη μέρα, ο θάνατος του Ναβάλνι έγινε γνωστός. 

Αλεξέι Ναβάλνι: «Τον σκότωσαν με μια γροθιά στην καρδιά»

«Έλαβα επιβεβαίωση ότι διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις και ότι βρίσκονταν στο τελικό τους στάδιο. Θα αφηνόταν ελεύθερος μέσα στις επόμενες μέρες. Ο Αλεξέι Ναβάλνι θα μπορούσε να κάθεται σε αυτήν την καρέκλα τώρα, σήμερα. Δεν είναι σχήμα λόγου, θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει γίνει», είπε η Πέβτσικ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top