Αυστραλία: Αθώα η μητέρα που καταδικάστηκε για τον θάνατο των 4 παιδιών της

Η Κάθλιν Φόλμπιγκ έμεινε στη φυλακή για 20 χρόνια

Βίντεο Σκάι

Αθωώθηκε η μητέρα που χαρακτηρίστηκε ως η «χειρότερη γυναίκα δολοφόνος της Αυστραλίας» και έμεινε στη φυλακή για 20 χρόνια, αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία των τεσσάρων παιδιών της.

Πάτρα: Οι ομοιότητες με Αυστραλή μητέρα που έμεινε 20 χρόνια στη φυλακή

Η Κάθλιν Φόλμπιγκ φυλακίστηκε το 2023, μετά την καταδίκη της για τη δολοφονία των παιδιών της, τα οποία πέθαναν ξαφνικά και ανεξήγητα την περίοδο 1989 - 1999.

Η μητέρα επί δύο δεκαετίες προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητά της, η οποία ήρθε 20 χρόνια μετά, όταν διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά της πέθαναν από φυσικά αίτια.

Αθώα η μητέρα που καταδικάστηκε για τους θανάτους των 4 παιδιών της;

«Για περισσότερα από 20 χρόνια χρόνια με αντιμετώπισαν με δυσπιστία και εχθρικότητα. Υπέστη κακοποίηση σε όλες τις μορφές της», δήλωσε η Φόλμπιγκ στους δημοσιογράφους, μετά την αθωωτική απόφαση του αυστραλιανού δικαστηρίου.

«Είμαι ευγνώμων που η επιστήμη και η γενετική έδωσαν απαντήσεις για το πώς πέθαναν τα παιδιά μου», πρόσθεσε, με δάκρυα στα μάτια.

Αθώα η μητέρα που καταδικάστηκε για τους θανάτους των 4 παιδιών της

Η καταδίκη και η αθώωση

Η Φόλμπιγκ είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία των τριών παιδιών της Πάτρικ, Σάρα και Λάουρα, καθώς και για την ανθρωποκτονία του γιου της Κάλεμπ. Τα παιδιά ήταν ηλικίας από 19 ημερών έως 18 μηνών.

Η καταδίκη της Φόλμπιγκ βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα όσα είχε γράψει στο ημερολόγιό της, τα οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, έδειχναν την παραδοχή της ενοχής της. 

Τελικά κρίθηκε ένοχη για πνιγμό και ασφυξία των παιδιών της, παρά την έλλειψη ιατροδικαστικών στοιχείων.

Ωστόσο, επιστημονικά ευρήματα των τελευταίων ετών έφεραν στο φως σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις που βοήθησαν στην εξήγηση των ξαφνικών θανάτων.

Ο Φόλμπιγκ αποφυλακίστηκε νωρίτερα μέσα στο έτος, αφού κέρδισε άνευ όρων χάρη από τον κυβερνήτη της Νέας Νότιας Ουαλίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top