Taste Atlas: Δεύτερη καλύτερη σε όλο τον κόσμο η ελληνική κουζίνα!

Τα ελληνικά πιάτα που... «σάρωσαν»

Μία ξεχωριστή συνταγή για τους λάτρεις του κρέατος έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης

Τη δεύτερη καλύτερη κουζίνα στον κόσμο διαθέτει η Ελλάδα, με την Ιταλία και την Ιαπωνία να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας για τις 100 καλύτερες κουζίνες από το Taste Atlas.

Σύμφωνα με το Taste Atlas, υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών. Από τις αξιολογήσεις αυτές βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο.

Ποιο ελληνικό φαγητό είναι ανάμεσα στα 50 χειρότερα του κόσμου!

Η ελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64 (με άριστα το 5), ενώ Ιταλία και Ιαπωνία 4,65. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59.

Το ελληνικό πιάτο με τη μεγαλύτερη βαθμολογία

Το ελληνικό πιάτο που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία είναι ο ντάκος (4,60 με άριστα το 5), κατακτώντας την 17η θέση ενώ με 4,61 στην 26η θέση είναι τα παϊδάκια.

Τα υπόλοιπα ελληνικά πιάτα που κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη 100άδα είναι:

  • το γιουβέτσι (64 θέση)
  • ο γύρος (69η θέση)
  • το κοκορέτσι (79η θέση)
  • το κλέφτικο (90η θέση)
  • το σουβλάκι (95η θέση).

Όσον αφορά τα καλύτερα πιάτα πρώτο αναδείχθηκε το βραζιλιάνικο κρέας Πικάνια, και ακολούθησαν το μαλαισιανό ψωμί Ρότι και τα ταϊλανδέζικα stir fry.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top