Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο του ΟΗΕ - Τουλάχιστον 27 νεκροί άμαχοι

Έφτασαν τους 15.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται, λίγες ώρες πριν την έναρξη της ολιγοήμερης κατάπαυσης του πυρός / AP Video

Νέα επίθεση σε σχολείο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι σημειώθηκε την Πέμπτη στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 27 άνθρωποι. Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου έφτασαν τις 15.000.

Οριστική συμφωνία: Ανακωχή στη Γάζα και σταδιακή απελευθέρωση ομήρων! 

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 93 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που διαχειρίζεται η UNRWA (το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή) στην Τζαμπαλίγια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), το επικαλείται  γιατρό στο νοσοκομείο Αλ Άουντα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

 

 

 

 

Το AFP υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη επίθεση στο σχολείο της Τζαμπαλίγια μετέδωσε λίγο νωρίτερα και το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), το οποίο αναφέρει πως είχαν βρει καταφύγιο εκεί εκατοντάδες εκτοπισμένοι.

 

 

Στην Τζαμπαλίγια βρίσκεται ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός στη Λωρίδα της Γάζας. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 156 σχολεία και δομές για να γλιτώσουν από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ισραήλ: Έφτασαν τους 15.000 οι νεκροί στη Γάζα

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 14.854 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των καταγεγραμμένων νεκρών συγκαταλέγονται 6.150 παιδιά και 4.000 γυναίκες. Επιπλέον, 36.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς τόνισε, παράλληλα, ότι δεκάδες πτώματα είναι σκορπισμένα σε δρόμους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και ότι είναι αδύνατο να περισυλλεγούν και να καταμετρηθούν λόγω της έντασης των βομβαρδισμών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top