Μπλίνκεν: Εκτάκτως στην Κύπρο πριν την επίσκεψη στην Τουρκία

Τι συζήτησε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

Έκτακτη επίσκεψη στην Κύπρο πριν την Τουρκία πραγματοποίησε την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. Στο επίκεντρο της συζήτησης το μεσανατολικό.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκτάκτως στην Τουρκία ο Μπλίνκεν

Στη Λάρνακα προσγειώθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Μπλίνκεν πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του σε εγκαίνια σε χωριό της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα μεταβεί στη Λάρνακα για μια έκτακτη επίσκεψη στη χώρα, μέσα στο πλαίσιο και των προσπαθειών που η χώρα μας έχει αναλάβει σε σχέση με την κρίση στην περιοχή.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη

Ο Μπλίνκεν πραγματοποίησε σήμερα απροειδοποίητη επίσκεψη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς συνεχίζει την περιοδεία του στην περιοχή εν μέσω των εντάσεων που έχουν προκληθεί λόγω του πολέμου του Ισραήλ με την Χαμάς.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απέρριψε τις εκκλήσεις για εκεχειρία που έκαναν χθες Άραβες αξιωματούχοι έχοντας ζητήσει ανεπιτυχώς την προηγούμενη ημέρα από το Ισραήλ περισσότερες ανθρωπιστικές παύσεις.

Επιδιώκει να διασφαλίσει ότι η σύγκρουση δεν θα επεκταθεί στην περιοχή αλλά και να ξεκινήσουν συνομιλίες για τον τρόπο που θα μπορούσε να κυβερνηθεί η Γάζα μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς που είναι σύμφωνα με το Ισραήλ ο στόχος του.

Οι δύο πολιτικοί είχαν συνάντηση περίπου μιας ώρας αλλά δεν απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Αμπάς είπε στον Μπλίνκεν ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση εκεχειρία και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

Επίσης έκανε λόγο για «γενοκτονία» που διεξήχθη στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, το οποίο υποσχέθηκε να «εξολοθρεύσει» τη Χαμάς και βομβαρδίζει αδιάκοπα το έδαφός της μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο Μπλίνκεν υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί για τη μεταφορά της βοήθειας στη Γάζα και την αποκατάσταση των απαραίτητων υπηρεσιών εκεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top