Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκτάκτως στην Τουρκία ο Μπλίνκεν

Ο Ερντογάν ανακαλεί τον πρέσβη στο Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκτάκτως στην Τουρκία ο Μπλίνκεν

Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εξαιτίας της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων και την άρνηση του Ισραήλ στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και συνεχή και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφασίστηκε η ανάκληση του πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, στην 'Αγκυρα για διαβουλεύσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Μπλίνκεν

Ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία την Κυριακή και για δύο ήμερες, κι ενώ θα έχουν προηγηθεί οι συναντήσεις του με τους Άραβες υπουργούς Εξωτερικών στο Αμάν της Ιορδανίας και η επίσκεψή του στο Ισραήλ. Τη Δευτέρα, ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και αξιωματούχοι που τον συνοδεύουν θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτό έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της ανάκλησης του Τούρκου πρέσβη από το Τελ Αβίβ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top