Iσραήλ: Στη δεύτερη φάση ο πόλεμος - Πάνω από 8.000 οι νεκροί στη Γάζα

Παιδιά τα μισά από τα θύματα - Νέα προειδοποίηση για εκκένωση προς νότο

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε γνωστό τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου ξεπέρασαν πλέον τους 8.000.

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ μπήκε στην επόμενη φάση του πολέμου στη Γάζα»

«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Γάζα

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

Γάζα: Νεκρός ένας από τους σχεδιαστές της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα προειδοποίηση στους αμάχους για εκκένωση προς νότο

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μεταβούν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ θα αυξηθεί σήμερα, όπως αναφέρει  σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Κόλαση πυρός στη Γάζα - Ισραήλ: «Πλήξαμε 150 υπόγειες υποδομές της Χαμάς»

«Οι άμαχοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας και από την πόλη της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν προσωρινά νότια του Ουάντι Γάζα προς πιο ασφαλή ζώνη, όπου θα μπορούν να λάβουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές αρχές ζήτησαν να εκκενωθεί αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Από σήμερα το πρωί, υπήρχαν επιδρομές σε απόσταση 50 μέτρων από το νοσοκομείο», προσθέτει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook.

Στη δεύτερη φάση ο πόλεμος 

«Αυτή είναι η δεύτερη φάση του πολέμου» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και προσέθεσε:

«Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου είναι υποκριτές. Ο πόλεμος μέσα στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι δύσκολος και μακρύς. Η Χαμάς χρησιμοποιεί τον λαό της ως ασπίδα. Βασικός μας στόχος η διασφάλιση της ύπαρξης του Ισραήλ και η απόλυτη ήττα του εγκληματικού εχθρού».

Ήδη ο ισραηλινός στρατός αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών του που εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Στη διάρκεια της νύχτας (του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή) αυξήσαμε τον αριθμό των δυνάμεων του στρατού που εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας και αυτές εντάχθηκαν σε αυτές που πολεμούν ήδη εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», διευκρίνισε.

«Αφόρητα δεινά»

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε χθες, Σάββατο, τη λύπη του για την «άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των βομβαρδισμών» που «υπονομεύουν τους ανθρωπιστικούς στόχους», ζητώντας για άλλη μια φορά άμεση κατάπαυση του πυρός.

Νέα χερσαία επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα - Βίντεο από την επιχείρηση

Η πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Μιράνα Σπόλιαριτς δήλωσε χθες «συγκλονισμένη από το αφόρητο επίπεδο των ανθρώπινων δεινών», καταγγέλλοντας «καταστροφική αποτυχία που ο κόσμος δεν πρέπει να ανεχθεί».

«Αντιμέτωποι με αδιάκοπους και τρομακτικούς βομβαρδισμούς, οι άνθρωποι δεν έχουν μέρος να διαφύγουν ή να βρουν καταφύγιο. Πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός», δήλωσε επίσης σήμερα ο Χρήστος Χρήστου, διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF).

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Οι οικογένειες των ομήρων θέλουν απαντήσεις»

Τη ίδια ώρα, οι συγγενείς των ομήρων εκφράζουν ολοένα μεγαλύτερη ανησυχία για την «απόλυτη αβεβαιότητα» που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την τύχη τους, ιδιαίτερα εν μέσω εντατικών βομβαρδισμών, δήλωσε ο Χάιμ Ρούμπινσταϊν, ο εκπρόσωπός τους. «Οι οικογένειες δεν κοιμούνται, θέλουν απαντήσεις, αξίζουν απαντήσεις».

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Οι οικογένειες των ομήρων θέλουν απαντήσεις»

Η στιγμή της απελευθέρωσης των δύο γυναικών από τους ενόπλους της Χαμάς

Μέχρι σήμερα η Χαμάς έχει αφήσει ελεύθερες τέσσερις γυναίκες. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο είχε απειλήσει να εκτελεί ομήρους, υπολογίζει σε «σχεδόν 50» τον αριθμό των ομήρων που έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς.

Ο επικεφαλής της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος μίλησε χθες το βράδυ για πρώτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε έτοιμος «να συμφωνηθεί άμεσα να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι στις φυλακές του σιωνιστή εχθρού σε αντάλλαγμα για όλους τους ομήρους».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αποκαθίστανται σταδιακά οι τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες πως οι τηλεπικοινωνίες - οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο - έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς έχει μπει πλέον στην 23η ημέρα του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top