Νέα χερσαία επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα - Βίντεο από την επιχείρηση

Συμμετείχαν και δυνάμεις υποστήριξης από αέρος

Νέα στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ

Ισραήλ: Χερσαίες δυνάμεις μπήκαν με άρματα μάχης τη νύχτα στη Γάζα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ( IDF) ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως το πεζικό τους πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας» υποστηριζόμενο από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη» και πλήττοντας στόχους της Χαμάς.

Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν στη συνέχεια το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να έχουν τραυματίες, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Aνθρωπιστικούς διαδρόμους και παύσεις πυρός στη Γάζα ζητούν οι Ευρωπαίοι

Παράλληλα, στόχοι «που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς» βομβαρδίσθηκαν στο κεντρικό τμήμα του θύλακα «και παντού στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει ο IDF, καταστράφηκαν πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών, κέντρα διοίκησης της Χαμάς, ενώ «εξουδετερώθηκαν» μαχητές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί θέλουν τώρα να αναβληθεί η χερσαία εισβολή στη Γάζα - Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί πάντως, προτιμούν ο στρατός να περιμένει και να μην προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή στη στάση της ισραηλινής κοινής γνώμης για το θέμα.

Το Ισραήλ έχει δεσμευθεί να εξοντώσει τη Χαμάς μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο τμήμα της χώρας προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 1.400 ανθρώπων. Έκτοτε ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει συνεχώς τη Λωρίδα της Γάζας και έχει αυξήσει τις επιδρομές του με άρματα μάχης και πεζικό. 

Κάτοικος Γάζας: «Η Χαμάς μας πυροβολεί για να μη φύγουμε»

Στην ερώτηση αν το Ισραήλ θα πρέπει να κλιμακώσει αμέσως τις επιθέσεις του και να προχωρήσει σε ευρεία χερσαία επιχείρηση μέσα στη Γάζα, το 29% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», ενώ το 49% εκτιμά ότι «θα ήταν καλύτερα να περιμένει» και το 22% είναι αναποφάσιστο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Maariv. 

Η εφημερίδα επεσήμανε ότι τα στοιχεία αυτά διαφέρουν από αυτά προηγούμενης δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στις 19 Οκτωβρίου και είχε βρει ότι το 65% των ερωτηθέντων στήριζε μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση εναντίον της Γάζας. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί θέλουν να αναβληθεί η χερσαία εισβολή στη Γάζα    

Μεταστροφή της κοινής γνώμης στο Ισραήλ - Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί επιθυμούν να αναβληθεί η χερσαία εισβολή στη Γάζα / AP

«Από την ανάλυση των απαντήσεων προκύπτει ότι (οι απαντήσεις) δεν χωρίζονται με βάση το πολιτικό στρατόπεδο ή τη δημογραφία και ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εξελίξεις στο θέμα των ομήρων, το οποίο βρίσκεται τώρα στην κορυφή της ατζέντας, έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε αυτή την αλλαγή (της κοινής γνώμης)», έγραψε η Maariv. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια ανταποκριτή του Al Jazeera

Η Χαμάς άφησε στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ελεύθερους τέσσερις από τους ομήρους που κρατά στη Γάζα, ενώ χώρες της περιοχής μεσολαβούν για να πετύχουν την  απελευθέρωση περισσότερων. 

Η Χαμάς ανέφερε ότι περίπου 50 όμηροι έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα. Μία πρώην όμηρος δήλωσε ότι κρατούνταν μαζί με τουλάχιστον είκοσι άλλους σε υπόγεια σήραγγα της Χαμάς και σε ένα συγκρότημα υπόγειων καταφυγίων που βρίσκεται στο στόχαστρο των επιθέσεων του Ισραήλ. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top