Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια ανταποκριτή του Al Jazeera

'Εχασε τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του σε βομβαρδισμό στη Γάζα

Ξεκληρίστηκε η οικογένεια ανταποκριτή του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινό βομβαρδισμό που, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, όπως μετέδωσε το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο.

UNICEF: Τουλάχιστον 2.360 νεκρά παιδιά μέσα σε 18 ημέρες στη Γάζα

Ο 53χρονος Ουαέλ αλ Νταχντού έχασε τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, από τον βομβαρδισμό στον καταυλισμό Νουσεϊράτ.

Το Al Jazeera μετέδωσε βίντεο από τη στιγμή που ο πολύπειρος δημοσιογράφος αντικρίζει τα άψυχα κορμιά της συζύγου και των παιδιών του, ενώ παρευρισκόμενοι προσπαθούν να του δώσουν κουράγιο.

Η οικογένεια του Ουαέλ αλ Νταχντού είχε εγκαταλείψει το σπίτι της στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ακολουθώντας τις υποδείξεις του Ισραήλ. Αναζήτησε προσωρινά καταφύγιο νοτιότερα, στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, όπου όμως παραμόνευε ο θάνατος.

Ο ISIS καλεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη - «Στόχος οι Εβραίοι»

Γάζα: Πάνω από 7.000 νεκροί, εκ των οποίων 2.913 παιδιά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς        

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 7.028 άνθρωποι, εκ των οποίων 2.913 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Γάζα: Πάνω από 7.000 νεκροί, εκ των οποίων 2.913 παιδιά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Σύμφωνα με το υπουργείο, 1.709 γυναίκες έχουν σκοτωθεί και 18.484 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. 

Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο στη Γάζα - Ήταν καταφύγιο αμάχων

Ο πόλεμος αυτός ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς, ο οποίος βρίσκεται στην 20ή του ημέρα, είναι ο πιο φονικός μετά τη μονομερή απόσυρση του Ισραήλ από τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα το 2005, δύο χρόνια προτού η Χαμάς ανέβει στην εξουσία.

Ισραήλ: Η Χαμάς εμποδίζει αμάχους να διαφύγουν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να διαφύγουν προς νότο για λόγους ασφαλείας, αλλά πρόσθεσε πως οι μαχητές της Χαμάς εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν.

Σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό, ένας Παλαιστίνιος λέει πως άμαχοι πυροβολούνται από τη Χαμάς καθώς προσπαθούν να διαφύγουν.

Ισλαμιστική συνάντηση «κορυφής» Χεζμπολάχ - Χαμάς - Ισλαμικής Τζιχάντ!

Εντούτοις τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι έχουν ήδη διαφύγει προς νότο, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ο ΟΗΕ αναφέρει πως 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Ο στρατός καλεί τον πληθυσμό εδώ και περίπου δύο εβδομάδες να μετακινηθεί προς νότο ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας ισραηλινής επίθεσης. Επιτίθεται σε στόχους στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας αφότου η Χαμάς κατέσφαξε στις 7 Οκτωβρίου ισραηλινούς αμάχους στη μεθοριακή περιοχή κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top