Οι NYT «αδειάζουν» το Ισραήλ για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας

«Δεν είναι αυτός ο πύραυλος που προκάλεσε το μακελειό»

Οι New York Times καταρρίπτουν το βίντεο που χρησιμοποίησε ως στοιχείο το Ισραήλ, για να αποδείξει ότι το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι New York Times καταρρίπτουν το βίντεο που χρησιμοποίησε ως στοιχείο το Ισραήλ, για να αποδείξει ότι το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας πριν από μία εβδομάδα έγινε από ρουκέτα της Χαμάς

Μακελειό σε νοσοκομείο στη Γάζα - Φόβοι για τουλάχιστον 500 νεκρούς  

Το βίντεο δείχνει ένα βλήμα να διασχίζει τον σκοτεινό ουρανό πάνω από τη Γάζα και να εκρήγνυται στον αέρα. Δευτερόλεπτα αργότερα, μια άλλη έκρηξη γίνεται στο έδαφος. 

Ισραήλ: Μπαλάκι οι ευθύνες για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για ρουκέτα της Χαμάς που χτύπησε τελικά το νοσοκομείο Αλ Αχλί. 

ΝΥΤ: «Αδειάζουν» το Ισραήλ για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας

Όμως η λεπτομερής ανάλυση των New York Times κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτός ο συγκεκριμένος πύραυλος που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί ως αδιάσειστο στοιχείο, πιθανότατα δεν είναι αυτός που προκάλεσε το μακελειό στο νοσοκομείο, γιατί στην πραγματικότητα εξερράγη στον ουρανό, δυο μίλια μακριά και μάλιστα έφυγε από ισραηλινό έδαφος. 

Ασχέτως, όμως, έτσι και αλλιώς με το χτύπημα στο νοσοκομείο, το πόρισμα των Times δεν απαντά τι πραγματικά προκάλεσε την έκρηξη στο Αραβικό Νοσοκομείο Al-Ahli ή ποιος είναι υπεύθυνος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top