Με το χέρι στη σκανδάλη το Ισραήλ - «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει»

Τι είπαν στο Star στρατιώτες πριν τη μάχη

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν τελικά το Ισραήλ θα επιχειρήσει ή όχι χερσαία επίθεση στα παλαιστινιακά εδάφη. Τα άρματα πάντως του ισραηλινού στρατού έφτασαν μόλις 1 χλμ. από τη Λωρίδα της Γάζας και αντάλλαξαν πυρά με τη Χαμάς. Οι κάμερες του Star και οι ανταποκριτές Άρης Λάμπος και Κατερίνα Ρίστα που βρίσκονται στο νότιο και το βόρειο μέτωπο αντίστοιχα, κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Ισραήλ: «Θα συντρίψουμε τη Χαμάς»- Το μήνυμα Νετανιάχου στους υπουργούς του

Το Star βρέθηκε στην πόλη Σντερότ, μια ανάσα από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου τα άρματα των ισραηλινών βρίσκονται πίσω από αναχώματα που έχουν δημιουργηθεί. Με την κάννη στραμμένη στη Γάζα, ακούνε ανά διαστήματα τις ριπές.

Ισραήλ: Aπέκλεισε τα σύνορα με τον Λίβανο μετά από επίθεση με ρουκέτα

Τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού αναμένουν την εντολή εισβολής παρατεταγμένα. Είναι οχήματα που λειτουργούν με έναν πυροβολητή, έναν οδηγό, έναν διοικητή και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι εννέα στρατιώτες.

Πόλεμος Ισραήλ

Ισραήλ: Στρατιώτες μιλούν στο Star πριν πέσουν στη μάχη

Ο Ίνταν και η Μάργκο, δύο στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού, οι οποίοι κατευθύνονταν προς το μέτωπο, δήλωσαν στην κάμερα του Star ότι είναι διατεθειμένοι να μπουν στη Γάζα αν χρειαστεί. Ισχυρίστηκαν ότι δε θέλουν να κάνουν κακό στους αμάχους, όμως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

«Η κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη, αλλά πρέπει να πολεμήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε αμάχους, γιατί δε φταίνε σε τίποτα. Αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», δήλωσε η Μάργκο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top