Ισραήλ: Aπέκλεισε τα σύνορα με τον Λίβανο μετά από επίθεση με ρουκέτα

Οι ισραηλινές δυνάμεις πλήττουν τον Λίβανο σε αντίποινα

H απεσταλμένη του Star Kατερίνα Ρίστα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ / μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Αντιαρματική ρουκέτα εκτοξεύθηκε σήμερα από τον Λίβανο εναντίον ισραηλινού μεθοριακού χωριού και προκάλεσε τουλάχιστον τέσσερα θύματα, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Ισραήλ: Δέχθηκε ομοβροντία ρουκετών και από τον νότιο Λίβανο   

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν επιβεβαίωσαν αμέσως αυτή την πληροφορία και ανακοίνωσαν μόνο ότι προχωρούν σε πλήγματα στο έδαφος του Λιβάνου έπειτα από επίθεση που αναφέρθηκε εναντίον του ισραηλινού μεθοριακού χωριού Στούλα, μιας αγροτικής κοινότητας απέναντι από την κωμόπολη Άιτα α-Σαμπ του Λιβάνου. 

Λωρίδα της Γάζας: To Ισραήλ ετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας επίθεση

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Αλ-Μανάρ μετέδωσε σήμερα ότι πύραυλος εκτοξεύθηκε από το νότιο Λίβανο με στόχο το ισραηλινό χωριό Στούλα. Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε μέσω της σελίδα του στην πλατφόρμα Telegram πως στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος.

Λωρίδα της Γάζας: Oι χώρες που συνορεύει/ google maps

Λωρίδα της Γάζας: Oι χώρες που συνορεύει/ google maps

Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε τα σύνορα με τον Λίβανο

Λιβανέζοι μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν σήμερα ένα πύραυλο εναντίον μεθοριακού χωριού στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν άλλοι τρεις άλλοι, ανακοινώθηκε από τη Χεζμπολάχ και ισραηλινούς γιατρούς.

Ισραηλινά τανκς έχουν παραταχθεί κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο/ AP Photo/Ariel Schalit

Ισραηλινά τανκς έχουν παραταχθεί κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο/ AP Photo/Ariel Schalit

Οι γιατροί είχαν αρχικά ανακοινώσει πως δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση στο χωριό Στούλα, μια αγροτική κοινότητα απέναντι από την κοινότητα Άιτα α-Σαμπ του Λιβάνου. 

Εκατοντάδες παιδιά νεκρά στη Γάζα - Η στιγμή που ρουκέτα «χτυπά» διασώστες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως πλήττει τον Λίβανο σε αντίποινα.

Ισραηλινοί στρατιώτες παίρνουν θέσεις κατά μήκος του συνοριακού τείχους και του φράχτη με τον Λίβανο, στο νότιο χωριό Marwaheen/ AP Photo/Hassan Ammar

Ισραηλινοί στρατιώτες παίρνουν θέσεις κατά μήκος του συνοριακού τείχους και του φράχτη με τον Λίβανο, στο νότιο χωριό Marwaheen/ AP Photo/Hassan Ammar

Ο στρατός απαγόρευσε επίσης σήμερα την πρόσβαση του κοινού σε μια ζώνη σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου και ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εμποδίζει εσκεμμένα την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών GPS εκεί, καθώς και στο νότιο μέτωπο με τη Γάζα.

Λωρίδα της Γάζας: Συμφωνία Ισραήλ - Αιγύπτου να ανοίξει η διάβαση της Ράφα

Οι παρεμβολές στη λειτουργία του GPS μπορεί να επηρεάσουν τις λειτουργίες εφαρμογών, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X ο επικεφαλής ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top