Έτοιμο το Ισραήλ για την επέμβαση - Έληξε το τελεσίγραφο στους αμάχους

To Star στο σημείο της προετοιμασίας του «Αρμαγεδδώνα» για τη Γάζα

Σε ένα από τα τελευταία σημεία ελέγχου πριν από τη Λωρίδα της Γάζας, λίγο πριν την αναμενόμενη χερσαία επέμβαση, βρέθηκε ο απεσταλμένος του Star στο Ισραήλ Άρης Λάμπoς μαζί με τον εικονολήπτη Ηλία Πότση. 

Το τελεσίγραφο προς τους Παλαιστίνιους κατοίκους της περιοχής έχει πλέον λήξει και όλα δείχνουν ότι η επίθεση στη Γάζα είναι θέμα χρόνου

Eκκένωση της Λωρίδας της Γάζας: Φεύγουν με κάθε μέσο οι Παλαιστίνιοι  

Τα τελευταία λεπτά πάντως η Χαμάς απαντά με μπαράζ ρουκετών προς το Ασκελόν και άλλες πόλεις του Ισραήλ.   

Νεκρός δημοσιογράφος του Reuters

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του Reuters ότι σκοτώθηκε δημοσιογράφος  του σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Νότιο Λίβανο.

Ισραήλ: Ένταση και στα σύνορα με Λίβανο – Δύο νεκροί σε επεισόδιο    

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο Ισάμ Αμπντάλα σκοτώθηκε» ανακοίνωσε το Reuters.  Ο δημοσιογράφος ήταν μέλος του συνεργείου του πρακτορείου στον νότιο Λίβανο που παρείχε ζωντανό σήμα βίντεο, ανέφερε το Reuters. Το Al Jazeera ανακοίνωσε επίσης ότι δύο εργαζόμενοί του ήταν μεταξύ των τραυματιών.

Στα σύνορα τα θηριώδη άρματα μάχης του Ισραήλ Merkava  

Όπως μετέδωσε ο Α. Λάμπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, από το Μαγκέν, 5 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας, οι δυνάμεις του Ισραήλ με τα θηριώδη άρματα μάχης Merkava,  έχουν διασχίσει την έρημο και έχουν ήδη φτάσει στα σύνορα, περιμένοντας το σήμα για χερσαία επέμβαση στην περιοχή από την οποία αποχώρησε οικειοθελώς το Ισραήλ το 2005     

Το σημείο ελέγχου των δυνάμεων του Ισραήλ μια ανάσα από τη Λωρίδα της Γάζας

Το σημείο ελέγχου των δυνάμεων του Ισραήλ μια ανάσα από τη Λωρίδα της Γάζας    
O Ά. Λάμπος στο σημείο που συγκεντρώνονται τα άρματα μάχης του Ισραήλ 
O Ά. Λάμπος στο σημείο που συγκεντρώνονται τα άρματα μάχης του Ισραήλ 

Στο σημείο συγκέντρωσης των δυνάμεων του Ισραήλ, στο οποίο βρέθηκε ο απεσταλμένος του Star υπάρχει,  checkpoint με δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, στο σημείο ακριβώς που είχε σημειωθεί συμπλοκή με δυνάμεις της Χαμάς. Από τα απομεινάρια της σύγκρουσης αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθός της, καθώς οι ένοπλοι δράστες της επίθεσης είχαν πάνω τους ακόμα και κοπίδια που βρίσκονται στον δρόμο, όπως και ισλαμικά σύμβολα. 

Πόλεμος Ισραήλ: Οι δομές με τους περισσότερους Παλαιστίνιους στην Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top