Πόλεμος Ισραήλ: Οι δομές με τους περισσότερους Παλαιστίνιους στην Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο τα social media των μεταναστών

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ είναι με «ανοιχτές τις κεραίες» πάνω από τις δομές που φιλοξενούνται Παλαιστίνιοι, ενώ «ξεσκονίζουν» και φακέλους από το παρελθόν με πρόσωπα που βρίσκονταν ή βρίσκονται ακόμα στη χώρα μας, παλαιστινιακής υπηκοότητας. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Κως και η Σάμος είναι οι δυο βασικές δομές με τους περισσότερους Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ έχει στείλει κλιμάκιο στις δυο δομές.

Χαμάς: Αυξημένα αλλά διακριτικά τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει την προσοχή και από τις τοπικές ασφάλειες, ενώ όσοι αστυνομικοί είναι μέσα στις δομές, θα πρέπει να αναφέρουν αν εντοπίσουν κάτι περίεργο.

Στο μικροσκόπιο τα social media των μεταναστών

Το τι αναρτούν οι μετανάστες στα social media ελέγχεται και αν κάτι έχει υποστήριξη προς ακραία στοιχεία, ακολουθούνται και οι ανάλογες ενέργειες. Οι ελληνικές Αρχές βλέπουν και βίντεο που ανεβαίνουν τις τελευταίες ώρες απο την Παλαιστίνη μήπως και εντοπίσουν κάποιο γνωριμο πρόσωπο.

Eκκένωση της Λωρίδας της Γάζας: Φεύγουν με κάθε μέσο οι Παλαιστίνιοι  

Από την άλλη, η αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της φακέλους με πρόσωπα από το παρελθόν και τις τελευταίες μέρες προχωρά σε διακριτικές παρακολουθήσεις, ενώ ελέγχει και πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό.
Αυτό που προκύπτει είναι ότι εδώ δεν υπάρχει φόβος κάποιας ενέργειας γιατί είναι ασφαλές πεδίο για αυτούς.

«Εξαφανίστηκαν» 123 μετανάστες στη Λέρο

Το ότι είναι σε εγρήγορση οι Αρχές φαίνεται και από τον τρόπο που ενήργησαν όταν το βράδυ της Πέμπτης σήμανε συναγερμός για 123 μετανάστες που δε γύρισαν στη δομή της Λέρου. Προσπάθησαν να μπουν σε πλοίο και να φτάσουν στην Αθήνα.

Η ΟΠΚΕ τους σταμάτησε στο λιμάνι ενώ έξι άτομα που κατάφεραν να κρυφτούν, συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top