Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς: Καταδικάζει τη βία κατά αμάχων   

«Απορρίπτουμε την πρακτική της δολοφονίας πολιτών και από τις δύο πλευρές» 

Μαχμούντ Αμπάς

Ξεκάθαρη στάση απέναντι στη βία της Χαμάς κατά αμάχων, πήρε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και διάδοχος του Γιασέρ Αραφάτ στην ηγεσία των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, καταδικάζοντας πάντως παράλληλα και συνέπειες στους αμάχους από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.    

To Star στα καταφύγια του Τελ Αβίβ: Αγωνία για τις επιθέσεις αλλά και οργή

Ο Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τη βία εναντίον αμάχων μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ αλλά και το συνεχές σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χωρίς κοινό ανακοινωθέν των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ για Χαμάς 

«Απορρίπτουμε την πρακτική της δολοφονίας πολιτών ή της κακομεταχείρισής τους και από τις δύο πλευρές επειδή είναι ενάντια στην ηθική, τη θρησκεία και το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Αμπάς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Το Ισραήλ περνά στην αντεπίθεση - «Τώρα είναι η ώρα για πολέμο»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Παλαιστινιακή Αρχή βρίσκεται σε πολυετή σύγκρουση με τη Χαμάς, ακόμη και ένοπλη, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας η τρομοκρατική οργάνωση έχει υφαρπάξει ουσιαστικά την εξουσίας από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση των Παλαιστινίων, η οποία έχει περιορισθεί στην άσκηση των καθηκόντων της στη Δυτική Όχθη.       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top