Πόλεμος στο Ισραήλ: Χωρίς κοινό ανακοινωθέν των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ για Χαμάς 

Αντιρρήσεις της Τουρκίας για τον όρο «τρομοκρατία» 

Χωρίς κοινό ανακοινωθέν για τα όσα διαδραματίζονται ανάμεσα σε Ισραήλ, Χαμάς και Παλαιστίνη ολοκληρώνεται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Το γεγονός ότι η Τουρκία δε χρησιμοποιεί τη λέξη «τρομοκρατικό» για το χτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ έκανε τη Συμμαχία να εκδώσει μια γενικόλογη ανακοίνωση χωρίς την «υπογραφή» των 31 Συμμάχων.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνάντηση Δένδια με τον Ισραηλινό πρέσβη

Όπως  μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά, για ακόμη μια φορά η Τουρκία φέρνει σε δύσκολη θέση τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στότλενμπεργκ, ο οποίος ήθελε να εκδοθεί ανακοίνωση των 31 για την καταδίκη της επίθεσης της Χαμάς. Ωστόσο η Άγκυρα διαφωνεί, κάτι που έκανε αδύνατη την έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος.

Δένδιας: Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ

Το αποτέλεσμα ήταν η γενικόλογη ανακοίνωση από τον Γενικό Γραμματέα.

Όπως ανέφεραν διπλωμάτες του ΝΑΤΟ, είναι πολλά τα «μέτωπα» με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ πρέπει να επιλέγει τις μάχες του. Η πιο βασική προτεραιότητα αυτήν την στιγμή είναι η εισδοχή της Σουηδίας που μπλοκάρεται από την Τουρκία.

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Προκαλούν λουτρό αίματος»!

Σήμερα οι Υπουργοί έχουν αναλυτική συζήτηση για την ανάφλεξη στην περιοχή, ενώ με τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχει και ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ. Σύντομα θα δούμε τι ακριβώς διημείφθη μέσα στην αίθουσα και κυρίως μεταξύ του Αμερικανού και του Τούρκου ΥΠΑΜ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top