Βασιλιάς Κάρολος: Εικόνες από το δείπνο στις Βερσαλλίες με τον μπλε αστακό!

Οι λαμπεροί καλεσμένοι και η εντυπωσιακή Καμίλα

Η στιγμή της άφιξης του βασιλιά Καρόλου στο παλάτι των Βερσαλλιών / AP

Στο Παλάτι των Βερσαλλιών πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Bασιλιάς Κάρολος: Aπέκλεισε φουά γκρα & σπαράγγια από το δείπνo στη Γαλλία

Στην «Αίθουσα των Κατόπτρων» έδωσαν το παρών 160 καλεσμένοι μεταξύ των οποίων ο τραγουδιστής των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) με την σύντροφό του Μέλανι Χάμρικ (Melanie Hamrick) και ο ηθοποιός Χιου Γκραντ (Hugh Grant) με τη σύζυγό του Άννα Ελισάβετ Έμπερσταϊν (Anna Elisabet Eberstein), σύμφωνα με τον Guardian.

O Μικ Τζάγκερ και η σύντροφός του  Μέλανι Χάμρικ / Φωτογραφία AP

Η Γαλλοαγγλίδα ηθοποιός Σαρλότ Γκανσμπούρ / Φωτογραφία AP 

 Χιου Γκραντ και η σύζυγός του Άννα Ελισάβετ Έμπερσταϊν / Φωτογραφία AP

To τραπέζι ήταν διακοσμημένο με τριαντάφυλλα και ορτανσίες σε αποχρώσεις του ροζ, του μωβ και του λευκού. Το μενού, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τις γεύσεις του Λουδοβίκου ΧΙV περιελάμβανε μπλε αστακό, καβούρι με αμύγδαλα και δυόσμο, κοτόπουλο μπρεζέ με καλαμπόκι και γκρατέν μανιτάρια πορτσίνι, ποικιλία γαλλικών και αγγλικών τυριών και μακαρόν με κρέμα από φρέσκα βατόμουρα και λίτσι.

Δείπνο προς τιμήν του Καρόλου στις Βερσαλλίες

Στιγμιότυπο από το δείπνο στις Βερσαλλίες / Φωτογραφία AP (Benoit Tessier)

 

 

Τις εντυπώσεις έκλεψαν η βασίλισσα Καμίλα και η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν (Brigitte Macron), οι οποίες επέλεξαν να φορέσουν δημιουργίες του γαλλικού οίκου Dior, με σχεδόν ίδια απόχρωση του μπλε.

Η βασίλισσα Καμίλα έκανε μία από τις ωραιότερες εμφανίσεις της, επιλέγοντας μια μεταξωτή τουαλέτα με ασορτί κάπα στο αγαπημένο της χρώμα, σύμφωνα με την Daily Mail. Τη συνδύασε με διαμαντένια κοσμήματα από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ, τα οποία της είχαν δοθεί ως γαμήλιο δώρο από τον πατέρα της.

Βασίλισσα Καμίλα, βασιλιάς Κάρολος, Εμανουέλ Μακρόν και Μπριζίτ Μακρόν

Βασίλισσα Καμίλα, βασιλιάς Κάρολος, Εμανουέλ Μακρόν και Μπριζίτ Μακρόν / Φωτογραφία AP

Καμίλα - Κάρολος

Την υποδέχθηκε στο κόκκινο χαλί των Βερσαλλιών η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου, η οποία επέλεξε μία πιο μίνιμαλ δημιουργία του γνωστού οίκου με διαφάνεια στα μανίκια και κεντημένα κρύσταλλα στη μέση, τον λαιμό και τους καρπούς.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Μπερνάρντ Αρνό (Bernard Arnault), ο πρώην προπονητής της Αρσενάλ, Αρσέν Βέγκνερ (Arsène Wenger) και οι ηθοποιοί Σαρλότ Γκέινσμπουργκ (Charlotte Gainsbourg) και Καρόλ Μπεκέτ (Carole Bouquet).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top