Bασιλιάς Κάρολος: Aπέκλεισε φουά γκρα & σπαράγγια από το δείπνo στη Γαλλία

Επιμελήθηκε το μενού που θα σερβιριστεί στο Παλάτι των Βερσαλλιών

H στέψη του βασιλιά Καρόλου τον περασμένο Μάιο- μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 6/5/23

Ο βασιλιάς Κάρολος φθάνει σήμερα στη Γαλλία όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τους δεσμούς των χωρών τους.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένας χρόνος από τον θάνατό της - Η ανάρτηση του Καρόλου

Ο βασιλιάς της Βρετανίας και η σύζυγός του, η βασίλισσα Καμίλα, θα ξεκινήσουν την επίσκεψή τους με μια τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου με τις ομάδες αεροπορικών επιδείξεων και των δύο χωρών να εκτελούν πτήσεις.

Αύριο, Πέμπτη, ο Κάρολος, η Καμίλα, ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του Μπριζίτ θα επισκεφθούν τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame) για να επιθεωρήσουν τις εργασίες αποκατάστασης έπειτα από μια μεγάλη πυρκαγιά το 2019 που κατέστρεψε την οροφή του.

Έξαλλη η Κέιτ Μίντλετον - Αρνήθηκε να υποκλιθεί στη βασίλισσα Καμίλα

Την Παρασκευή, ο Κάρολος και η Καμίλα θα μεταβούν στο Μπορντό, την πόλη αυτή της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όπου έχουν προγραμματιστεί εκδρομές μεταξύ των οποίων και μια επίσκεψη σε βιολογικό αμπελώνα.

Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα της επίσκεψης θα είναι το επίσημο δείπνο απόψε το βράδυ στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών με το μενού να περιλαμβάνει μπλε αστακό και μια επιλογή από γαλλικά και αγγλικά τυριά.

Το μενού προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου

Πηγές στα διεθνή μέσα λένε πως ο βασιλιάς Κάρολος επιμελήθηκε ο ίδιος το μενού που θα σερβιριστεί στο δείπνο, απαγορεύοντας το φουά γκρα και τα σπαράγγια. 

Στο μενού θα περιλαμβάνονται μπλε αστακός και καβούρι για ορεκτικό, κοτόπουλο με καλαμπόκι και μανιτάρια για κυρίως πιάτο, ενώ θα σερβιριστούν ποικιλία ακριβών τυριών και κρασιών.

Οι βραβευμένοι σεφ μάλιστα που ανέλαβαν το «βασιλικό δείπνο» έστειλαν το μενού στο Λονδίνο για έγκριση. Παρόλο που οι Γάλλοι σεφ φημίζονται για τη χρήση του φουά γκρα στη μαγειρική τους, ο βασιλιάς το έχει απαγορεύσει και στα γεύματά του στη Βρετανία.

Το φουά γκρα είναι λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από συκώτι χήνας ή πάπιας και αποτελεί γαστρονομική παράδοση της γαλλικής κουζίνας. Παρασκευάζεται σε ελεγχόμενες εκτροφές όπου τα ζώα διατρέφονται υπερβολικά και με τη βία προκειμένου να αποθηκεύσουν λίπος στο συκώτι τους.

Τα σπαράγγια αποκλείστηκαν από το μενού γιατί δεν είναι η εποχή τους. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top