Η Ελληνίδα πέθανε από αλλαντίαση και στη Γαλλία διέγνωσαν... λαρυγγίτιδα

Ο ιδιοκτήτης είχε πετάξει μερικές σαρδέλες γιατί «δεν μύριζαν καλά»

Τι είναι η αλλαντίαση και από τι προκαλείται / Βίντεο από ΣΚΑΪ

Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε απο αλλαντίαση, αφού κατανάλωσε σαρδέλες σε εστιατόριο στο Μπορντό, φέρνουν στο φως γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Γαλλία: Νεκρή 32χρονη Ελληνίδα από αλλαντίαση -Έφαγε σαρδέλες σε εστιατόριο

Σύμφωνα με τον ιστότοπο sudouest.fr, ανακύπτουν ερωτήματα που έχουν να κάνουν με καθυστερήσεις που φαίνεται ότι υπήρξαν στη διάγνωση της 32χρονης Ελληνίδας, η οποία έχασε τη ζωή της, αλλά και άλλων πελατών του εστιατορίου Tchin Tchin Wine Bar που νόσησαν με τροφιμογενή αλλαντίαση - πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελληνίδα που πέθανε τόσο τραγικά μετά από την επίσκεψή της στο εστιατόριο με τον άνδρα της, είχε πάει στα επείγοντα νοσοκομείων στο Μπορντό και το Παρίσι, χωρίς ωστόσο οι γιατροί να εντοπίσουν την πραγματική αιτία των συμπτωμάτων της.

Κεφαλονιά: Βρετανοί τουρίστες καταγγέλλουν μαζική δηλητηρίαση σε 5άστερο

«Η έρευνα που ξεκίνησε την Τετάρτη για το ιατρικό ιστορικό της 32χρονης που πέθανε στο Παρίσι αφού μολύνθηκε από αλλαντίαση στο Μπορντό επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση», αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νεαρή γυναίκα που είχε επισκεφθεί το Μπορντό για διακοπές είχε πάει στα επείγοντα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου CHU Pellegrin αργά το βράδυ της Παρασκευής, λέγοντας στους γιατρούς ότι είχε αδυναμία κατάποσης και βραχνάδα. Οι γιατροί διέγνωσαν μια μορφή λαρυγγίτιδας και της είπαν ότι μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο. «Όσα συνέβησαν στη συνέχεια ήταν πραγματική τραγωδία», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Επέστρεψε στο Παρίσι με τον σύζυγό της το Σάββατο. Την Κυριακή, και ενώ τα συμπτώματά της παρέμεναν, πήγε ξανά στα επείγοντα, αυτή τη φορά του νοσοκομείου Begin στο Παρίσι.Εκεί την κράτησαν για παρακολούθηση, ωστόσο μην έχοντας καμία ενημέρωση για την ύπαρξη κρουσμάτων αλλαντίασης στο Μπορντό, οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο. Πέθανε την επόμενη μέρα στο σπίτι της».

Σύμφωνα με πληροφορίες η 32χρονη πέθανε στον ύπνο της και τη βρήκε νεκρή ο άνδρας της. Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας νοσηλεύεται στην εντατική και ίσως να βγει από τη ΜΕΘ εντός της ημέρας.

Άλλοι τουλάχιστον 11 άνθρωποι νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας. Από αυτούς, 7 άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση, στην εντατική.

Αυστραλία: Γεύμα θανάτου με μανιτάρια - Δηλητηρίασε τα πρώην πεθερικά της;

Σημειώνεται ότι η υγειονομική υπηρεσία ενημερώθηκε στις 9 το πρωί της Δευτέρας για το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση και τότε ξεκίνησε η διαδικασία του εντοπισμού των πελατών του εστιατορίου, ενώ η Γενική Διεύθυνση Υγείας της Γαλλίας έστειλε επείγουσα ενημέρωση σε όλους τους επαγγελματίες υγείας της χώρας το απόγευμα της Τρίτης. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά για την 32χρονη Ελληνίδα.

Ο ιδιοκτήτης είχε πετάξει μερικές σαρδέλες γιατί «δεν μύριζαν καλά»

Σύμφωνα μάλιστα με την Le Parisien, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, παραδέχτηκε ότι πέταξε μερικές σαρδέλες από την παρτίδα γιατί «δεν μύριζαν καλά».

«Ομολογώ ότι είχα μια παρτίδα σαρδέλες και όταν άνοιξα έπρεπε να πετάξω μερικές που είχαν έντονη μυρωδιά. Οι υπόλοιπες φαίνονταν καλές για να σερβιριστούν στους πελάτες. Είμαι συντετριμμένος» δήλωσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί κάποια δίωξη στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top