Αυστραλία: Γεύμα θανάτου με μανιτάρια - Δηλητηρίασε τα πρώην πεθερικά της;

O πρώην σύζυγός της κόντεψε να πεθάνει από εντερική πάθηση, πέρυσι

Mυστήριο καλύπτει μια υπόθεση στην Αυστραλία με τον θάνατο τριών ατόμων, μετά από γεύμα με δηλητηριώδη μανιτάρια. Ύποπτη η 48χρονη οικοδέσποινα που τους έκανε το τραπέζι, η οποία αρνείται κάθε εμπλοκή της. 

Η Erin Patterson παρέθεσε γεύμα στα πρώην πεθερικά της, την Gail και τον Don Patterson, καθώς και την αδελφή της Gail, την Heather Wilkinson και τον σύζυγό της,Ian.

To σπίτι της 48χρονης όπου σερβιρίστηκαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια/ ΑΡ

To σπίτι της 48χρονης όπου σερβιρίστηκαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια/ ΑΡ

Η οικογένεια μαζεύτηκε στο σπίτι της 48χρονης στην περιοχή Leongatha στη Victoria, στις 29 Ιουλίου. Και οι τέσσερις αρρώστησαν όμως, μετά το γεύμα και πήγαν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα. Η 70χρονη Gail και η 66χρονη Heather πέθαναν, ενώ ο 70χρονος Don πέθανε το επόμενο βράδυ.

O 68χρονος Ιan, σύζυγος της αδελφής της πρώην πεθεράς της 48χρονης, είναι ο μόνος που επέζησε αλλά παραμένει στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με τις πληροφορίες να λένε ότι χρήζει μεταμόσχευσης ήπατος.

Ο ντετέκτιβ επιθεωρητής, Ντιν Τόμας, είπε ότι αν και ο θάνατός τους δεν αντιμετωπίζεται απαραίτητα ως ύποπτος, είναι όμως «ανεξήγητος».

Μανιτάρια/ φωτογραφία pexels

Τα δύο παιδιά της Έριν ήταν παρόντα στο γεύμα αλλά έφαγαν διαφορετικό φαγητό και δεν έπαθαν τίποτα. Ωστόσο, μετά τα συμβάντα απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους.

Η Έριν ανακρίθηκε από την αστυνομία, αλλά αφέθηκε ελεύθερη εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, είπε με δάκρυα στα μάτια: «Δεν έκανα τίποτα. Τους αγάπησα και είμαι συντετριμμένη που έφυγαν. Ήταν από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Η Γκέιλ ήταν σαν τη μαμά που δεν είχα γιατί η μαμά μου πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Ian και η Heather ήταν μερικοί από τους καλύτερους ανθρώπους που είχα γνωρίσει ποτέ. Δε μου έκαναν ποτέ κάτι κακό».

Όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη εάν η 48χρονη ήταν ύποπτη, ο επιθεωρητής είπε: «Ναι, είναι. Και είναι επειδή μαγείρεψε αυτά τα γεύματα».

Οι δηλητηριάσεις από μανιτάρια έχουν γίνει πρωτοσέλιδα στο παρελθόν στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώριας. Ευθύνονται για το 90% των θανατηφόρων δηλητηριάσεων από μανιτάρια παγκοσμίως.

Πρώην σύζυγος: Έχει προσπαθήσει να δηλητηριάσει κι εμένα μια φορά

Μετά τα τραγικά γεγονότα, ο πρώην σύζυγος της 48χρονης, Simon Patterson, υποψιάζεται ότι προσπάθησε να δηλητηριάσει και τον ίδιο πέρυσι.

Πηγή κοντά στην οικογένεια είπε στην "Herald Sun' ότι ο Simon «υποψιαζόταν ότι είχε δηλητηριαστεί από την Έριν», προσθέτοντας ότι: «Υπήρχαν στιγμές που ένιωθε κάπως "εκτός" και πως συχνά αυτό συνέπεφτε όταν περνούσε χρόνο μαζί της».

Η σχέση του πρώην ζευγαριού έχει χαρακτηριστεί ως φιλική. Σε ανάρτησή του πέρυσι, ο Simon, που επέζησε από μια σπάνια εντερική πάθηση έγραφε: «Κατέρρευσα στο σπίτι, μετά ήμουν σε προκλητικό κώμα για 16 ημέρες. Έκανα τρεις επείγουσες επεμβάσεις κυρίως στο λεπτό έντερο, συν μια επιπλέον προγραμματισμένη επέμβαση. Ζητήθηκε από την οικογένειά μου να έρθει να με αποχαιρετήσει δύο φορές, καθώς δεν περίμεναν να ζήσω».

Οι αρχές έχουν ξεκαθαρίσει  πάντως, ότι η έρευνα για την Erin Patterson δεν απορρίπτει την πιθανότητα οι θάνατοι να είναι τραγικό ατύχημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top