Έντι Ράμα: Δηλώνει “άφωνος” για τη συγκέντρωση για τον Μπελέρη

Η πρώτη συνέντευξη του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τη φυλακή

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδα με αφορμή το αίτημα της χώρας μας για αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη από τις φυλακές. Την ίδια ώρα οΦρέντι Μπελέρης μέσα από τις φυλακές δήλωσε πως η προφυλάκισή του είναι παράνομη.

Χειμάρρα: Μεγάλη συγκέντρωση για τον Φρέντι Μπελέρη

«Η προφυλάκισή μου είναι παράνομη. Αυτό όμως που είναι εντελώς παράνομο πέραν πάσης αμφιβολίας είναι η εμπόδισή μου να αναλάβω τα καθήκοντα, η παρεμπόδισή μου να ορκιστώ και αυτό είναι ευθύνη του Αλβανού πρωθυπουργού. Όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης, ψεύδεται γιατί τη γενική διεύθυνση φυλακών την ελέγχει κύριος Ράμα, άρα θα μπορούσε να μου δώσει άδεια να ορκιστώ. Στόχευση του Αλβανού πρωθυπουργού είναι να μην αναλάβω τα καθήκοντα», είπε στην ΕΡΤ.

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση στην Αλβανία έχει σχέσεις με την αλβανική μαφία και υπάρχει ένα σχέδιο, ώστε οι ομογενείς στη Χειμμάρα να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

«Οι υπηρεσίες εδώ που υπάρχουν, δυσκολεύουν τη ζωή των Ελλήνων επιχειρηματιών, τόσο από την αστυνομία, όσο από την εφορία, όσο και από την πολεοδομία με απώτερο σκοπό και σχέδιο, να εγκαταλείψουν τις περιουσίες, να φύγουν στην Ελλάδα, έτσι οι περιουσίες αυτές να περιέλθουν στα χέρια φίλων του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του Έντι Ράμα», είπε.

Ευχαρίστησε τέλος τους Έλληνες πολιτικούς για ό,τι έχουν κάνει και τη βοήθεια και συμβολή τους και για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε στη Χειμάρρα.

Έντι Ράμα: Κατηγορεί την Ελλάδα για παρέμβαση σε ζητήματα δικαιοσύνης

Ο Έντι Ράμα από την πλευρά του, στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook αναφέρθηκε στη χθεσινή μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Χειμάρρα και στη συμμετοχή σε αυτήν των δημάρχων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, Κώστα Μπακογιάννη και Κωνσταντίνου Ζέρβα. 

Στην ανάρτησή του αφήνει αιχμές κατά της Ελλάδας για το θέμα του Φρέντι Μπελέρη και χρησιμοποιεί ένα από τα Δελφικά Παραγγέλματα (τις ρήσεις των επτά σοφών της Αρχαίας Ελλάδας) το περίφημο «Νόμω πείθου», που σημαίνει να πειθαρχείς στον νόμο για να κατηγορήσει τη χώρα μας για παρέμβαση σε θέμα που έχει αναλάβει η αλβανική δικαιοσύνη. 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δηλώνει «άφωνος» για όσα συνέβησαν χθες στη Χειμάρρα και κάνει λόγο για «σουρεαλιστική παρέμβαση της ελληνικής πλευράς σε ένα ζήτημα της αλβανικής δικαιοσύνης».

Φρέντι Μπελέρης: Ζητά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τη συγκέντρωση «μοναδικό σόου σε τουρίστες από όλη την Ευρώπη, που φέτος έχουν αποβιβαστεί περισσότεροι από ποτέ στις αλβανικές ακτές» και προσθέτει ότι «είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αλβανία ακόμα και για να διαμαρτυρηθούν αν θέλουν!».

Μητσοτάκης: «Χάρηκα που βγήκε ο Μπελέρης» – Νέο αυστηρό μήνυμα σε Ράμα

 Η ανάρτηση του Έντι Ράμα αναφέρει αναλυτικά:

«Νόμῳ πείθου

Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που ορισμένοι πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ελλάδα ζητούν από την Αλβανία να αποφυλακιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καλός φίλος της Αλβανίας, δημοσίευσε μια επιστολή που απευθυνόταν στον Επίτροπο Oliver Varheley. Με διπλωματικά προειδοποιητικό τόνο για παρεμπόδιση της προόδου των διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε από τον συνάδελφό του να παρέμβει στις αλβανικές αρχές, γιατί διαφορετικά ο ίδιος, δηλαδή ο κ. Σχινάς, βλέπει “άμεσο κίνδυνο αυτό το θέμα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση μεταξύ της προόδου του 2023 για την Αλβανία και της δέσμευσής της για την προώθηση της έννομης τάξη”.

Χειμάρρα: Νικητής ο Φρέντι Μπελέρης - Η πρώτη του δήλωση

Με τους όρους αυτούς και με την ίδια πεποίθηση όπως στην προαναφερθείσα επιστολή, και για “η σύνδεση του θέματος αυτού με τον γενικό σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων ή την εκκρεμότητα των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή του εν λόγω δήμου, καθώς και με τις κατηγορίες για παραβίαση των συνόρων τους από το κράτος”, όπως γράφει στην επιστολή του κ. Σχοινά, πραγματοποιήθηκε χθες διαμαρτυρία που διοργάνωσαν Έλληνες πολιτικοί στο κέντρο της Χειμάρρας!

 (Η αλήθεια είναι, ότι αυτή η πεποίθηση των Ελλήνων φίλων δεν βασίζεται ούτε σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, που θα μπορούσε να αποδείξει ότι στην Αλβανία υπάρχει όντως συγκεκριμένο πρόβλημα δικαιωμάτων ή ιδιοκτησίας της ελληνικής μειονότητας, το οποίο διαφέρει από το συνολικό κληρονομικό πρόβλημα στην Αλβανία με τις περιουσίες όλων των Αλβανών πολιτών, τις οποίες αντιμετωπίσαμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, με υπομονή και με τη γλώσσα των γεγονότων με την επίσημη Αθήνα).

Χειμάρρα: «Μου ζήτησαν να πω ότι χρηματίστηκα από τον Μπελέρη»

O Φρέντι Μπελέρη

O Φρέντι Μπελέρη

Στη μνήμη μου, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση, όταν οι αιρετοί ενός δημοκρατικού πολιτεύματος οργανώνουν διαμαρτυρία σε άλλο δημοκρατικό πολίτευμα, ενάντια στις αρχές αυτού του κράτους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπου εμφανίζονται ως διαμαρτυρόμενοι κατά των αποφάσεων των αντίστοιχων δικαστηρίων του κράτους στο οποίο διαμαρτύρονται, απολυτοποιώντας την εθνοτική ένταξη του υποκειμένου της διαμαρτυρίας σε κάθε νομικό κανόνα, νομικό πρότυπο και δημοκρατική λογική. Αυτή είναι μια από εκείνες τις τυπικές καταστάσεις, για την έκφραση “Είμαι άφωνος!” είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό και θα ήθελες να σταματήσεις εκεί. Είναι όμως κι αυτή από εκείνες τις χαρακτηριστικές καταστάσεις, όταν στα Βαλκάνια ζωντανεύει η έκφραση “Το πάπλωμα καίγεται για έναν ψύλλο!” γι’ αυτό πρέπει να συζητήσουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να μην συμβεί ποτέ αυτό.

Αλβανία: Το πρώτο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τις φυλακές

Αλλά ποιος και πώς μπορεί σήμερα να απελευθερώσει από τη φυλακή έναν Αλβανό υπήκοο ελληνικής καταγωγής, ο οποίος ως υποψήφιος δήμαρχος κατηγορείται από την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος ότι διέπραξε το αδίκημα της εξαγοράς ψήφων -για το οποίο ο Ποινικός κώδικας της Αλβανίας είναι σαφής και δραστικός – ενώ σύμφωνα με την αμετάβλητη απόφαση στα τρία στάδια της δίκης, θα πρέπει να κρατηθεί μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας εναντίον του;»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top