Αλβανία: Το πρώτο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τις φυλακές

Επικίνδυνη κλιμάκωση πριν από της δημοτικές εκλογές

Το πρώτο του μήνυμα μέσα από τις φυλακές, όπου κρατείται έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης. Ο ομογενής πολιτικός συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

«Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και την δημοκρατία», φέρεται να είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, ενώ στη σελίδα του στο Facebook ανάρτηση αναφέρει:

Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης - Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ

«Τώρα είναι η ώρα! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!».

Όπως είπε μάλιστα ο γιος του, ενώ οι άνθρωποι που θα ταξίδευαν από την Αθήνα στη Χειμάρρα για να ψηφίσουν είχαν υπολογιστεί γύρω στους 1.200 – 1.300, ο αριθμός έχει αυξηθεί τις τελευταίες ώρες και ανέρχεται περίπου στους 1.500.

Σε δέκα μέρες θα ανακοινωθεί στον Φρέντι Μπελέρη η απόφαση για το αν δωροδόκησε για ψήφους

Σε δέκα μέρες θα ανακοινωθεί στον Φρέντι Μπελέρη η απόφαση για το αν δωροδόκησε για ψήφους

Κύκλοι κοντά στον Μπελέρη ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στοχεύει στην αλβανική Ριβιέρα στην περιοχή της Χειμάρρας. Στο σημείο, που έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ, υπάρχουν τα «φιλέτα», τα οποία έχουν πάρει πάρα πολύ μεγάλη αξία. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους φαίνεται πώς ο Αλβανός πρωθυπουργός επιθυμεί να επιτεθεί, με αυτό τον τρόπο, στον Φρέντι Μπελέρη.

Χειμάρρα: «Ο Ράμα μιμείται τον Ερντογάν» δηλώνει η αδελφή συλληφθέντα  

Εκτός από αυτό, οι συνεργάτες του υποψηφίου επισημαίνουν ότι τις τελευταίες 15 ημέρες σε δημοσκοπήσεις και μετρήσεις που είχαν γίνει ήταν ξεκάθαρο ότι ο Φρέντι Μπελέρη επρόκειτο να κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Χειμάρρα. Όπως σημειώνουν, αυτό ήταν κάτι που το γνώριζαν και οι ίδιοι και η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση.

Η κόρη του Φρέντι Μπελέρη, Ερμιόνη, μίλησε σε συγκέντρωση στη Χειμάρρα, εξ ονόματος του πατέρα της, τονίζοντας πως ήρθε η στιγμή για να αλλάξουν τα πάντα και να έρθει ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή. 

Χειμάρρα: Συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Μπελέρης - Διάβημα από ΥΠΕΞ

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί την καταχειροκρότησε, όμως η απουσία του του πατέρα της ήταν αισθητή. Η Κατερίνα Ρίστα εξαφάλισε φωτογραφία του Φρέντη Μπελέρη μέσα στο κρατητήριο λίγο πριν του ανακοινωθεί η απόφαση για την προφυλάκισή του. 

Εντός 10 ημερών, το αρμόδιο δικαστήριο θα αποφανθεί αν τελικά ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος της Χειμάρρας εξαγόρασε ψήφους όπως του καταλογίζουν. 

Αλβανία: Οργισμένη αντίδραση από την Αθήνα

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην είδηση της προφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη. 

«Εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οργή Μητσοτάκη για τη σύλληψη Μπελέρη: Το αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία

Έντονη και η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών που σε ανακοίνωσή του μιλά για «σκανδαλώδη απόφαση, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα» και τονίζει ότι «η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο».  

«Προτρέπουμε τους Έλληνες φίλους μας να απέχουν από δηλώσεις που δε σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας», δήλωσε από την πλευρά της η Αλβανίδα υπουργός Εξωτερικών, Όλτα Τσάτσκα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο συνεργάτης του κ. Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης. Την απόφαση προφυλάκισης ανακοίνωσε στο νοσοκομείο Τιράνων, όπου νοσηλεύεται ο Κοκαβέσης, το δικαστήριο Αυλώνας.

Λάδι στη φωτιά της ελληνοαλβανικής κρίσης έριξε η σημερινή σύλληψη και τρίτου Έλληνα ομογενή, του πρώην δημάρχου Λουκόβου, Βλαδίμηρου Κουμή, για παράβαση του ΚΟΚ αυτή τη φορά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top