Οργή Μητσοτάκη για τη σύλληψη Μπελέρη: Το αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία

Ενημέρωσε και την Κομισιόν για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας

Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία, μετά τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Διονύση - Φρέντι Μπελέρη, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου, δυστυχώς, συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης» είπε ο πρωθυπουργός από τη Λέσβο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Χειμάρρα: Συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Μπελέρης - Διάβημα από ΥΠΕΞ

«Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία», ξεκαθάρισε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Διονύσης - Φρέντι Μπελέρης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Διονύσης - Φρέντι Μπελέρης

Μητσοτάκης: Χείρα φιλίας στον νέο ηγέτη της Τουρκίας, αλλά δεν είμαι αφελής

«Ένας τρόπος υπάρχει να είμαστε σίγουροι ότι η πορεία προόδου, την οποία έχουμε χαράξει με πολύ κόπο και με πολύ προσπάθεια και περνώντας μέσα από σαράντα κύματα, θα συνεχιστεί. Ένας τρόπος υπάρχει μόνο: να είναι η Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη  στην κάλπη της 21ης Μαΐου, σε εννέα μέρες από τώρα. Για να μπορούμε και εμείς να εκπέμπουμε ένα μήνυμα ισχύος προς όλους τους γείτονές μας, ότι είμαστε μία χώρα ισχυρή, είμαστε μία χώρα με αυτοπεποίθηση», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκλογές 2023: Ψηφίζουμε και με την ψηφιακή ταυτότητα

Παράλληλα, σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο facebook είπε πως ενημέρωσε την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μπελέρης παραμένει φυλακισμένος μετά τη σύλληψή του, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε διάβημα στην Αλβανία και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του, ζητώντας την αποφυλάκισή του.

Στο ΑΤ η πρέσβειρα της Ελλάδας

Μετά από επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Έντι Ράμα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι στο ΑΤ πηγαίνει η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία.

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί. Νωρίτερα, η Ελληνίδα Πρέσβυς είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας», αναφέρει το ΥΠΕΞ

«Επιπροσθέτως, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους», καταλήγει.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top