Χειμάρρα: Συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Μπελέρης - Διάβημα από ΥΠΕΞ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αιτήθηκε την αποφυλάκισή του από τον ομολογό του

Το βίντεο από τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας Διονύση-Φρέντι Μπελέρη

Διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας πραγματοποίησε η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα μετά την είδηση για τη σύλληψη από τις αλβανικές αρχές του Διονύση - Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος κρατείται ακόμη, συνελήφθη με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπελέτης θα εκλεγόταν. 

Εκλογές: Αυτή είναι η συσκευή που θα μεταδώσει γρήγορα τα αποτελέσματα 

Νωρίτερα το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του Αλβανού πρωθυπουργού για την πόλωση του κλίματος στη Χειμάρρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Διονύσης - Φρέντι Μπελέρης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Διονύσης - Φρέντι Μπελέρης

Ο Διονύσης - Φρέντι Μπελέρης, είναι υποψήφιος Δήμαρχος στη Χειμάρρα, εκπρόσωπος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έχει επιτεθεί πολύ πρόσφατα στον κ. Μπελέρη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στη χώρα στις 14 Μαΐου, στηρίζοντας τον απερχόμενο δήμαρχο Γκέρκι Γκόρο

Το περιστατικό καταδίκασε και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως «δημιουργεί ανησυχία και ερωτήματα».

To TikTok του Μητσοτάκη για τo debate: «Ντιμπέι ρε, ντιμπέι»

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τη σύλληψη το δημάρχου Μπελέρη

Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ποιος είναι ο Φρέντι Μπελέρης

O Φρέντι Μπελέρης είναι πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Ράμα: Μη βιάζεστε να βγάλετε πολιτικά συμπεράσματα

«Η σύλληψη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης της Χειμάρρας Φ. Μπελέρι με εντολή της εισαγγελίας αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για τη δικαιοσύνη παραμονές των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι η παράβαση του νόμου από την πλευρά του πρέπει να αποδειχθεί και η σύλληψή του να έχει νόμιμο κίνητρο!», ανέφερε σε tweet του ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

«Η μάχη μας με αυτόν τον υποψήφιο δεν έχει καμία σχέση με τις έρευνες ή τα συμπεράσματα της εισαγγελίας, επομένως, σεβόμενοι την πλήρη ανεξαρτησία των δικαστικών οργάνων, καλώ όλους να μην βιαστούν σε πολιτικά συμπεράσματα περιμένοντας υπομονετικά τον λόγο και τα στοιχεία της δικαιοσύνης», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top