Χειμάρρα: «Ο Ράμα μιμείται τον Ερντογάν» δηλώνει η αδελφή συλληφθέντα  

Αστυνομικό και διπλωματικό θρίλερ – Έντονη αντίδραση της Ελλάδας 

Συλλήψεις στη Χειμάρρα: Τι δήλωσε η Α. Κοκαβέση, αδερφή του συλληφθέντα Π. Κοκαβέση, αποκλειστικά στο Star

Σε εξέλιξη βρίσκεται το αστυνομικό και διπλωματικό «θρίλερ» στην Αλβανία, με «πρωταγωνιστές»  Έλληνες ομογενείς. Δυο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές τους, συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας και ο συνεργάτης του, οι οποίοι Βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.  Έντονη ήταν η αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο Ράμα μιμείται τον Ερντογάν», δηλώνει  η αδερφή του ενός συλληφθέντα αποκλειστικά στο Star.   

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Ποια «χαρτιά» βγάζουν στην τελική ευθεία των εκλογών

Ξαφνική ελληνοαλβανική κριση με τη σύλληψη του υπoψήφιου Δημάρχου Χειμάρρας Μπελέρη  

Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικοί πήραν «σηκωτό» τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και δύο συνεργάτες του. Ένας απελευθερώθηκε αλλά ο  Φ. Μπελέρης και ο Π. Κοκαβέσης κρατούνται ακόμα. 

Σύμφωνα με τον Auel Zarka, Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αυλώνα, επρόκειτο για το αδίκημα  «διαφθορά στις εκλογές», ενώ ως υλικό τεκμήριο κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 40.000 lek (300 ΕΥΡΩ).

Χειμάρρα: Συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Μπελέρης - Διάβημα από ΥΠΕΞ 

Αδερφή συλληφθέντα στο Star: «Mιμούνται τους Τούρκους  - Ο αδερφός μου έχει θέμα υγείας»

Η Αντωνία Κοκαβέση, αδερφή του συλληφθέντα Π. Κοκαβέση δήλωσε αποκλειστικά στο Star:  «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ο αδερφός μου αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Ανησυχώ γιατί ξέρουμε τι πρακτικές ακολουθούν. Μιμούνται τους Τούρκους σε αυτό. Αν δεν ήταν ο αδελφός μου θα ήταν κάποιος άλλος». 

Οργή Μητσοτάκη για τη σύλληψη Μπελέρη: Το αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία

Οργή Μητσοτάκη  - Δένδια για τους χειρισμούς Ράμα 

Ο Πρωθυπουργός εν μέσω της του περιοδείας στη Λέσβο, σταμάτησε ό,τι έκανε κι ενημέρωσε την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για το θέμα, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από την άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ στη Σουηδία, τόνισε ότι εάν οι συλλήψεις έγιναν χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις θα πρόκειται για το «απόλυτο σκάνδαλο».      

Διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αλβανία για τη σύλληψη Μπελέρη     

Διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αλβανία για τη σύλληψη Μπελέρη 

Το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε και σε διάβημα μαρτυρίας στο ΥΠΕΞ της Αλβανίας.   

Η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα συνάντησε τον συλληφθέντα στο Τμήμα Αυλώνα, ενώ από το ΥΠΕΞ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έντι Ράμα. 

Ο Θοδωρής Γκούμας, Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών δήλωσε στο Star: «Ίσως τον κρατήσουν από 48 έως 72 ώρες, οπότε μπορεί να έχουμε το παράδοξο να έχουμε εκλογές στη Χειμάρρα χωρίς τον υποψήφιο. Να μη φοβηθεί ο κόσμος, να ψηφίσει!».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top