Χειμάρρα: «Μου ζήτησαν να πω ότι χρηματίστηκα από τον Μπελέρη»

Μαζική η προσέλευση στις κάλπες από τους ομογενείς

Με μαζική προσέλευση στις κάλπες προσήλθαν σήμερα οι ομογενείς στη Χειμάρρα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την δική τους απάντηση στην προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη που παραμένει  στις φυλακές Τιράνων. Στη δημοσιότητα ήρθε μαρτυρία γυναίκας που υποστηρίζει ότι λίγες ώρες μετά τη συλληψη του κ. Μπελέρη οι Αλβανικές αρχές την πίεζαν να καταθέσει εναντίον του. Από την εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν οι καταγγελίες για εκφοβισμό και εκβιασμούς.

Η γυναίκα, καθαρίστρια στο Γυμνάσιο Χιμαρας, αποκάλυψε ότι δέχθηκε πίεση από τις αλβανικές αρχές προκειμένου να καταθέσουν εκείνη και ο 18χρονος  ότι πήραν  χρήματα από τον Φρέντι Μπελέρη για την ψήφο τους. 

Θάνος Πλεύρης: «Πολιτική η δίωξη Μπελέρη – Στο πλευρό του η μητέρα πατρίδα»

«Μου είπαν να πω την αλήθεια γιατί αν δεν την έλεγα θα είχα μεγαλύτερες συνέπειες. Όχι, αλήθεια λέω να το επαληθεύσετε. Φέρτε τον Φρέντι, αν παραδεχθεί ότι μου έδωσε λεφτά θα πάω εγώ από μόνη μου φυλακή. Δε μου έδωσε χρήματα», είπε η γυναίκα.

Αλβανία: Καταγγελίες για εκφοβισμούς και εκβιασμούς

Οι Αλβανοί αντικρύζοντας από το πρωί την μαζική προσέλευση των ομογενών θορυβήθηκαν και από το μεσημέρι και μετά άλλαξαν τακτική  με εκφοβισμούς και εκβιασμούς όπως καταγγέλλεται. Αστυνομικοί αποχώρησαν  από εκλογικά τμήματα, ενώ συγγενείς του αντιπάλου του Φρέντι Μπελέρη  προχωρησαν σε παράνομες τακτικές. 

Αλβανία: Το πρώτο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τις φυλακές

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντουλές, υπήρξαν περιπτώσεις, όπου υπάλληλοι του υποθηκοφυλακείου έλεγαν σε πολίτες ότι η υπόθεσή τους δε θα βρει λύση αν δεν ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

Η αδερφή του δεύτερου συλληφθέντα, Παντελή Κοκαβέση ,συνεργάτη του Φρέντι Μπελέρη δήλωσε:

«Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση και των δύο, ειδικά του αδελφού μου».

Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης - Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ

Το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία σε βάρος των ομογενών  ήταν και σήμερα σαφές: 

«Να γνωρίζει πολύ καλά η Αλβανία ότι, αν τυχόν αυτή η πολιτική συνεχιστεί, αυτό θα επηρεάσει και τις διμερείς μας σχέσεις και τον δρόμο προς την Ευρώπη. Δεν πρόκειται να ανεχτώ τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στη μειονότητα», τόνισε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top