Χειμάρρα: Μεγάλη συγκέντρωση για τον Φρέντι Μπελέρη

Το μήνυμά του μέσα από τη φυλακή

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των υποστηρικτών του Φρέντι Μπελέρη στη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματός του στη Χειμάρρα. Παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης κ.κ. Κώστας Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Παρά την προσπάθεια της αλβανικής αστυνομίας να την απαγορεύσει, οι Έλληνες μειονοτικοί της Αλβανίας έδωσαν μαζικό παρών, διαμαρτυρόμενοι για τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Φρέντι Μπελέρης: Ζητά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Έλληνες ομογενείς από πόλεις και χωριά της περιοχής, συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία της Χιμάρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των βορειοηπειρωτικών σωματείων, αλλά και της οργάνωσης «Ομόνοια», για να διαδηλώσουν υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης και της άμεσης ορκωμοσίας του.

Παρουσία είχαν με εκπροσώπους τους και τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, τα οποία είχαν στηρίξει τον Μπελέρη στις νικηφόρες εκλογές και είχαν καταγγείλει για μεθοδεύσεις στην συνέχεια τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Μητσοτάκης: «Χάρηκα που βγήκε ο Μπελέρης» – Νέο αυστηρό μήνυμα σε Ράμα

Φρέντι Μπελέρης: «Είμαι δυνατός, περιμένω»

«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες. Είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας», δήλωσε μέσα από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που ακούστηκε στη συγκέντρωση.

«Η μόνη αιτία που εγώ βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών και το κλέψιμο αυτών των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους για λογαριασμό των στρατηγικών επενδυτών που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε.

Χειμάρρα: «Μου ζήτησαν να πω ότι χρηματίστηκα από τον Μπελέρη»

Ευχαρίστησε επίσης τους δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης για την παρουσία τους στη Χειμάρρα, λέγοντας «θέλω να τους ευχαριστήσω για την συμπαράσταση. Να ευχαριστήσω και όλο τον ελληνικό λαό που από τα Μ.Μ.Ε παρακολουθώ ότι ενδιαφέρεται για το θέμα και στηρίζει».

«Ως δήμαρχος Αθηναίων αλλά και ως πρόεδρος του δικτύου Β40 που αποτελείται από δεκάδες δήμους 11 χωρών των Βαλκανίων, σας μεταφέρω το μήνυμα: Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται. Η φωνή των πολιτών δεν φιμώνεται. Η εντολή του λαού δεν νοθεύεται.

Αλβανία: Το πρώτο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τις φυλακές

Η Χειμάρρα έχει δήμαρχο, τελεία και παύλα. Έχει όνομα και επώνυμο: Φρέντη Μπελέρης. Ο Φρέντη Μπελέρης δικαιούται μια δίκαιη δίκη. Η παράνομη προφυλάκιση παραβιάζει το κράτος δικαίου και το τεκμήριο αθωότητας. Ο Φρέντη Μπελέρης δικαιούται να ορκιστεί Δήμαρχος και να αναλάβει τα καθήκοντα που του εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες του. Το δικαιούται ο ίδιος. Το δικαιούται ο λαός της Χειμάρρας», δήλωσε στη συγκέντρωση ο Κώστας Μπακογιάννης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top