Χειμάρρα: Νικητής ο Φρέντι Μπελέρης - Η πρώτη του δήλωση

Έξαλλοι πανηγυρισμοί - Τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο οι ομογενείς

Νικητής στον δήμο Χειμάρρας αναδείχθηκε τελικά ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. 

Χειμάρρα: «Μου ζήτησαν να πω ότι χρηματίστηκα από τον Μπελέρη»

Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξέσπασαν πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα από τους ψηφοφόρους του. Κάποιοι ομογενείς τραγούδησαν και τον εθνικό ύμνο. 

Από νωρίς το πρωί ήταν σε εξέλιξη ένα εκλογικό θρίλερ με τον Μπελέρη και τον εκλεκτό του Έντι Ράμα Γκιόργκι Γκόρο να δίνουν μάχη στήθος με στήθος. Το 50,12% των ψήφων είναι υπέρ του Μπελέρη και το 49,88% υπέρ του Γκόρο. 

Ο Φρέντι Μπελέρης αναδείχθηκε νικητής στη Χειμάρρα στις δημοτικές εκλογές

Ο Φρέντι Μπελέρης αναδείχθηκε νικητής στη Χειμάρρα στις δημοτικές εκλογές

Νωρίτερα, διακόπηκε η διαδικασία της καταμέτρησης, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί κόσμος στο γήπεδο της Χειμάρρας για να διαμαρτυρηθεί για τη διακοπή της καταμέτρησης.

Αλβανία: Μεγάλη η προσέλευση στις εκλογές στη Χειμάρρα

Ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν. Η καταμέτρηση ξεκίνησε και πάλι ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Θάνος Πλεύρης: «Πολιτική η δίωξη Μπελέρη – Στο πλευρό του η μητέρα πατρίδα»

Χειμάρρα: Η πρώτη δήλωση Μπελέρη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Στην πρώτη του δήλωση μετά το αποτέλεσμα της κάλπης ο κ. Μπελέρης είπε στο Open:

«Νίκησε η Δημοκρατία. Κέρδισε η Χειμάρρα. Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Χειμάρρα: Νέα προειδοποίηση στην Αλβανία από την ελληνική κυβέρνηση 

Νέο μήνυμα στην Αλβανία έστειλε η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή τη σύλληψη και κράτηση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα Ελλάδας και Αλβανίας μετά τη σύλληψη του νέου δημάρχου πλέον της Χειμάρρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος μίλησε για απαράδεκτη και αδιανόητη συμπεριφορά των Τιράνων να φυλακίσουν τον υποψήφιο δήμαρχο δυο ημέρες προ των εκλογών.

«Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει. Η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του», τόνισε.

Αλβανία: Νίκη μειονοτικών κομμάτων στη Φοινίκη και στη Δρόπολη

Επίσης, στις εκλογές, στον δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ρωμαίος Τσάκουλης, με 41% των ψήφων έναντι 29% που πήραν οι δύο αντίπαλοί του. 

Στο δήμο Δρόπολης, νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης.

Ο Μπελέρης είχε κριθεί προφυλακιστέος μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς συνελήφθη την Παρασκευή, κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων, εξέλιξη που προκάλεσε την οργή της Αθήνας, με διαβήματα αλλά και σκληρά μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας προς τα Τίρανα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top