Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ η βασιλική οικογένεια - Απών ο πρίγκιπας Χάρι

Ποιοι παρευρέθηκαν

Έκλεισε η αυλαία της στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα, καθώς η βασιλική οικογένεια βγήκε στο δημοφιλές μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ λίγο πριν τις 16:30 (ώρα Ελλάδος) για να χαιρετήσει τον κόσμο. 

«Ο Θεός σώζει τον βασιλιά» - Ο Κάρολος νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Πρώτοι βγήκαν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, φορώντας τα στέμματά τους, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στο κεφάλι τους κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Φανερά συγκινημένοι, χαιρέτησαν τον λαό που είχε μαζευτεί στο Λονδίνο για να τους χειροκροτήσει. 

Το βασιλικό ζεύγος στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ / AP Images 

Μαζί με το βασιλικό ζεύγος, βγήκαν στο μπαλκόνι και τα παιδιά που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις στην τελετή, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Τζορτζ, δεύτερος διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Το βασιλικό ζεύγος μαζί με τα παιδιά στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ / AP Images 

Ακολούθησαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα δύο μικρότερα παιδιά τους την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις. Ο πρίγκιπας Λούις που νωρίτερα στο Αββαείο τρέλανε τους πάντες με τα χασμουρητά και τις γκριμάτσες του, χαιρετούσε τον κόσμο και χαμογελούσε. 

Όλοι μαζί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, χωρίς τον πρίγκιπα Χάρι / AP Images 

Ο μικρός πρίγκιπας Λούις χαιρετά το πλήθος / AP Images

Στο μπαλκόνι μαζί με τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα βγήκαν επίσης η αδελφή του βασιλιά πριγκίπισσα Άννα και ο αδελφός του βασιλιά, δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Εντουαρντ με την σύζυγό του Σόφι και τα δυο παιδιά τους.

Απών από το μπαλκόνι ο πρίγκιπας Χάρι 

Απόντες ήταν ο γιος του βασιλιά Καρόλου πρίγκιπας Χάρι αλλά και ο πρίγκιπας Άντριου και οι κόρες του. Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν -έπειτα από δική τους απόφαση- έχουν αποχωρήσει από το παλάτι και ζουν τη ζωή τους με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν που υπηρετούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 

Χαμογελαστός ο πρίγικιπας Χάρι έφτασε στο Αββαείο για τη στέψη του Καρόλου

Όσο για τον πρίγκιπα Άντριου, δεν έχει πλέον ενεργό ρόλο στην βασιλική οικογένεια αλλά ούτε και στο παλάτι μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν. 

Τη γλίτωσε ο πρίγκιπας Άντριου - Εξωδικαστικός συμβιβασμός για τον βιασμό

Παρά τη βροχή, μιλιάδες κόσμου παρευρέθηκαν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου. Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν επιστρατεύσει ακόμα και σκηνές, για να «πιάσουν» μια καλή θέση έχω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

Πλήθος κόσμου στο Λονδίνο για την τελετή στέψης του Καρόλου / AP Images

Μόλις ο βασιλιάς Κάρολος βγήκε στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε «God Save The King», δηλαδή «Ο Θεός σώζει τον Βασιλιά».

Πλήθος κόσμου στο Λονδίνο για την τελετή στέψης του Καρόλου / AP Images

Πλήθος κόσμου στο Λονδίνο για την τελετή στέψης του Καρόλου / AP Images 

 Δέκα λεπτά αφότου βγήκε η βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι, όλοι αποσύρθηκαν στο εσωτερικό του και έτσι το δημόσιο μέρος της τελετής ουσιαστικά ολοκληρώθηκε για σήμερα. Θα ακολουθήσει γεύμα για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος μετά τη στέψη του / AP Images

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αποσύρονται από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ / AP Images 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top