Νοσηλευτής στην Ολλανδία σκότωνε ασθενείς με κορωνοϊό για να μην υποφέρουν

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος serial killer

Νοσηλευτής «serial killer» στην Ολλανδία

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Ολλανδία όπου ένας 30χρονος νοσηλευτής παραδέχτηκε πως σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς με κορωνοϊό «για να μην υποφέρουν».

Νέο μακελειό στη Σερβία: 21χρονος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους

O 30χρονος Θίοντορ Β., που εργαζόταν στο νοσοκομείο Wilhelmina στο Άσσεν, παραδέχτηκε πως έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20 ανθρώπους που είχαν προσβληθεί με Covid-19 επειδή, όπως είπε, ανησυχούσε ότι τα θύματα ταλαιπωρούνταν από την ασθένεια. 

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Ολλανδία όπου ένας 30χρονος νοσηλευτής παραδέχτηκε πως σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς με κορωνοϊό 

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Ολλανδία με τη δράση 30χρονου νοσηλευτή που σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς με κορωνοϊό / Pexels

Ο 30χρονος συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες στο σπίτι του αφού ομολόγησε την πράξη του στο προσωπικό κλινικής ψυχικής υγείας στο οποίο νοσηλευόταν, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Φρίκη στη Ρωσία: Tεμάχισαν την 8 μηνών κόρη τους και δήλωσαν εξαφάνιση!

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο 30χρονος είχε φανερώσει «αρκετές φορές» στις συνομιλίες του με το προσωπικό ψυχικής υγείας ότι «ως πνευμονικός νοσηλευτής στο νοσοκομείο Wilhelmina, είχε βάλει πρόωρα τέλος στη ζωή 20 ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού».

«Ο ύποπτος φέρεται να εκτέλεσε, χωρίς να έχει οδηγίες από γιατρό, ιατρικές πράξεις σε ασθενείς που, κατά την άποψή του, ήταν σε τελικό στάδιο και υπέφεραν. Τα όσα είπε ο 30χρονος στο προσωπικό, λήφθηκαν σοβαρά υπόψη από την κλινική ψυχικής υγείας που αποφάσισε μετά από εκτεταμένη συζήτηση και λήψη νομικών συμβουλών, να «σπάσει» την υποχρέωση εμπιστευτικότητας και να κάνει σχετική αναφορά» είπαν οι εισαγγελείς.

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς- Σκότωσε τη μητέρα και τη γιαγιά του

Ο Θίοντορ Β. έχει κριθεί προφυλακιστέος με εντολή από δικαστήριο του Άσσεν, και θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον άλλες 30 ημέρες.

Οι αρχές θα συνεχίσουν να διερευνούν τους θανάτους ασθενών μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2022, με την ποινική έρευνα να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη ενημερωθεί για την έρευνα πριν από δύο εβδομάδες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top