Κεντάκι: Εννέα νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού

Τα δύο ελικόπτερα εκτελούσαν εκπαιδευτική αποστολή

Σύγκρουση ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού στο Κεντάκι / Βίντεο από AP

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή δύο ελικοπτέρων Black Hawk του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής στο Κεντάκι, αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post. 

ΗΠΑ: Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων - Φόβοι για νεκρούς

Τα δύο HH-60 Black Hawk της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, συνετρίβησαν γύρω στις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης (05.00 σήμερα Πέμπτη, ώρα Ελλάδας) στην κομητεία Τριγκ του Κεντάκι, ανέφερε νωρίτερα ένας αξιωματικός του Φορτ Κάμπελ, αρμόδιος για τις δημόσιες σχέσεις του στρατού. 

Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ - Νεκρά τα δύο μέλη του πληρώματος

Τα HH-60 είναι μια παραλλαγή των ελικοπτέρων Black Hawk που παρέχουν αεροπορική υποστήριξη σε διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται εναέριες επιθέσεις αλλά και διακομιδή τραυματιών.

Αδιευκρίνιστα προς το παρόν τα αίτια της συντριβής των δύο ελικοπτέρων στο Κεντάκι        

Δεν είναι σαφές τι συνέβη στα δύο ελικόπτερα Black Hawk που συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής αποστολής στο Κεντάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα στρατιώτες, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ταξίαρχος Τζον Λάμπας, υποδιοικητής Επιχειρήσεων της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, είπε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη εάν τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αέρα. 

Στο ένα από αυτά επέβαιναν 5 άτομα και στο δεύτερο 4.

Τα δύο ελικόπτερα, τύπου HH-60, μπορούν να μεταφέρουν έως και 11 άτομα το καθένα. Συνήθως στο πλήρωμα περιλαμβάνονται ένας κυβερνήτης, ένας συγκυβερνήτης, άλλα μέλη πληρώματος και, συχνά, ένας γιατρός. Κατέπεσαν στην κομητεία Τριγκ, στα βορειοδυτικά του Φορτ Κάμπελ όπου εδρεύει η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία. 

Σύμφωνα με τον Λάμπας, εκτελούσαν νυχτερινή πτήση με διόπτρες νυκτός.

Έχουν κληθεί εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας των ιπτάμενων μέσων από τη βάση του Φορτ Ράκερ, που βρίσκεται στην Αλαμπάμα και αναμένεται να αφιχθούν στο Κεντάκι. «Πιστεύω ότι θα σύντομα θα καταλάβουμε καλύτερα τι οδήγησε σε αυτό το δυστύχημα», κατέληξε ο Λάμπας. 

Κεντάκι: «Το πένθος τους είναι και δικό μας»

«Αγαπάμε το Φορτ Κάμπελ, όλους εκείνους που ζουν και εργάζονται εκεί. Αποτελούν μέρος της κοινότητάς μας. Το πένθος τους είναι και δικό μας», σχολίασε ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι θα επισκεφθεί τη στρατιωτική βάση για να στηρίξει τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους.

Ένα ελικόπτερο Black Hawk συνετρίβη στα μέσα Φεβρουαρίου στην Αλαμπάμα, στις νότιες ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό. Το ελικόπτερο ανήκε στην Εθνοφρουρά του Τενεσί και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο. Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top