Πανικός στην Τουρκία από τους νέους σεισμούς - Κατέρρευσαν κτίρια

Nέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν και πάλι την περιοχή

Πανικός στο Χατάι μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου / Βίντεο από AP

Ένα νέο τριπλό χτύπημα του Εγκέλαδου, 6,4 Ρίχτερ, 5,8 Ρίχτερ και 5,2 Ρίχτερ έπληξε την πολλαπλά δοκιμαζόμενη Τουρκία.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη γειτονική χώρα σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις 19.04 (ώρα Ελλάδας, 20.04 ώρα Τουρκίας).

Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 40.000 οι νεκροί - Στήριξη Μπλίνκεν στην Άγκυρα

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην τοποθεσία Ντεφνέ, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Συρία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Λίγο αργότερα, μετά τις 20:07, έγινε και δεύτερος μεγάλος σεισμός 5.8 Ρίχτερ στο Σαμαντάγ στην Αντιόχεια, ενώ ορισμένα λεπτά αργότερα στο ίδιο σημείο ακολούθησε και τρίτος σεισμός 5,2 Ρίχτερ.

Aναφορές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σοβαρές ζημιές στα κτίρια που είχαν ήδη πληγεί από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, ενώ συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με νέες καταρρεύσεις κτιρίων και πανικόβλητων κατοίκων στους δρόμους των πόλεων.

 

 

 

Για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από τους σημερινούς σεισμούς έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σε ό,τι αφορά την άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω των σεισμών.

Υπενθυμίζεται ότι το επίκεντρο του πρώτου φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ βρισκόταν στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς, περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.

Η ισχυρή δόνηση είχε εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων.

Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 40.000 οι νεκροί

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD ανακοίνωσε ότι σχεδόν 13.000 εκσκαπτικά μηχανήματα, γερανοί, φορτηγά και άλλα ειδικά οχήματα έχουν σταλεί στις πληγείσες περιοχές.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έχει φτάσει τους 41.020, ανέφερε η  AFAD, και αναμένεται να αυξηθεί, καθώς περίπου 385.000 διαμερίσματα στη χώρα έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top