Νέες δηλώσεις Μπάιντεν για «UFO»: «Δε γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν»

«Δε σκοπεύουμε να ζητήσουμε συγνώμη από την Κίνα»

Απαντήσεις για τα μυστήρια ιπτάμενα μπαλόνια έδωσε ο Λευκός Οίκος / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (13/2/2023)

Νέες απαντήσεις για τα «ύποπτα» αιωρούμενα μπαλόνια που αναχαίτισαν οι ΗΠΑ έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Δε γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς ήταν αυτά τα τρία αντικείμενα», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμεί έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. 

ΗΠΑ: Τι είναι τελικά τα «UFO» που εμφανίστηκαν στον ουρανό;

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε σήμερα έτοιμος να συνομιλήσει με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ σχετικά με την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού που εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, ζήτημα που προκάλεσε περαιτέρω ένταση στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Πεκίνου.

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν άγνωστο «αντικείμενο» που πετούσε πάνω από την Αλάσκα

«Δεν επιθυμούμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δε σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος.

Το Πεκίνο διαβεβαιώνει ότι το μπαλόνι εξυπηρετούσε «ερευνητικούς σκοπούς, κυρίως μετεωρολογικούς» και ότι εισήλθε «ακούσια» στον αμερικανικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, επρόκειτο για κατασκοπευτικό μπαλόνι με σημαντικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε περιοριστεί μέχρι σήμερα σε ελάχιστα δημόσια σχόλια για τα απροσδιόριστα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μετά το κινεζικό μπαλόνι, αλλά «έσπασε» τη σιωπή του αφού πλήθαιναν διαρκώς τα μέλη του Κογκρέσου που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες. 

Είπε ότι οι μυστικές υπηρεσίες εξακολουθούν να διερευνούν τα περιστατικά για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα που καταρρίφθηκαν: ένα πάνω από την Αλάσκα, ένα πάνω από τον Καναδά και ένα τρίτο που κατέληξε στα νερά της λίμνης Χιούρον.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς ήταν αυτά τα τρία αντικείμενα.

«Επί του παρόντος τίποτα δεν υποδηλώνει ότι σχετίζονταν με το κινεζικό πρόγραμμα κατασκοπευτικών μπαλονιών ή ότι ήταν μέσα παρακολούθησης οποιασδήποτε άλλης χώρας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι ενδεχομένως εντοπίστηκαν χάρη στην αυξημένη επαγρύπνηση των συστημάτων ραντάρ, στον απόηχο του επεισοδίου με το κινεζικό μπαλόνι. Συμπλήρωσε ότι επανεξετάζονται οι παράμετροι για το πότε θα εκτοξεύονται πύραυλοι για την κατάρριψη ιπτάμενων αντικειμένων.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ως επικρατέστερο σενάριο τα τρία ιπτάμενα αντικείμενα να ήταν «μπαλόνια που σχετίζονταν με ιδιωτικές εταιρίες, ψυχαγωγικά ή ερευνητικά ιδρύματα», είπε ο Μπάιντεν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top