Ταϊλάνδη: Πέθανε ο 17χρονος που είχε εγκλωβιστεί σε σπηλιά το 2018

Τι πιστεύουν για τον θάνατό του

Duangpetch Promthep

Ο Duangpetch Promthep, ένα από τα 12 αγόρια που διασώθηκαν από μια σπηλιά της Ταϊλάνδης το 2018, πέθανε στο Ηνωμένο Βασίλειο.Ο 17χρονος βρέθηκε αναίσθητος στον κοιτώνα του στο Leicestershire την Κυριακή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε την Τρίτη, σύμφωνα με το BBC.

Ταϊλάνδη: Σκότωσε πρώτα μια έγκυο δασκάλα και μετά τα παιδιά

Είχε εγγραφεί σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα τέλη του περασμένου έτους. Ήταν αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου αγοριών της Ταϊλάνδης, η οποία ήταν παγιδευμένη βαθιά μέσα σε μια σπηλιά για πάνω από δύο εβδομάδες κατά την εξερεύνηση στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι.

Το χαμογελαστό πρόσωπό του, που πιάστηκε από το φως της δάδας αφού τα αγόρια βρέθηκαν στη σπηλιά, ήταν μια από τις πιο αξέχαστες εικόνες από τη διάσωση.

Ο 17χρονος Duangpetch που διασώθηκε από μια σπηλιά της Ταϊλάνδης το 2018 πέθανε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τραύμα που υπέστη στο κεφάλι

Δεν είναι γνωστό πώς πέθανε ο έφηβος, αλλά η αστυνομία του Leicestershire είπε ότι ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος. Πληροφορίες στην Ταϊλάνδη ανέφεραν ότι υπέστη τραύμα στο κεφάλι.

Ο Promthep μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του East Midlands. Στο σημείο εστάλη και ασθενοφόρο.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, οι συμπαίκτες του χάρηκαν όταν ο Promthep, τον οποίο αποκαλούν Dom, ανακοίνωσε στο Instagram ότι κέρδισε μια υποτροφία για να γίνει μέλος της Brooke House College Football Academy στο Market Harborough.«Σήμερα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», έγραφε.Μόλις έξι μήνες μετά, θρηνούν την απώλεια του φίλου τους.

Ο Promthep σπούδασε στο Vachiralai Bee School πριν πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οπαδός του ποδοσφαίρου, ήταν μέλος μιας ομάδας νέων στο Τσιάνγκ Μάι.

Ταϊλάνδη: Η 3χρονη Άμι επέζησε από το μακελειό -Την έσωσε η κουβέρτα της

Ο λογαριασμός του στο Instagram είναι γεμάτος με αναρτήσεις για το άθλημα, που συχνά συνοδεύονται από το hashtag #footballismylife.

Μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις τον Ιανουάριο δείχνει ένα σκίτσο του «ποδοσφαιρικού κιτ της ομάδας των ονείρων» του - φανέλα, σορτς, κάλτσες και παπούτσια με μπλε και ροζ ρίγες.

Τι συνέβη το 2018

Μετά την προπόνηση ποδοσφαίρου στις 23 Ιουνίου 2018, η ποδοσφαιρική ομάδα Wild Boars (Moo Pa στην Ταϊλάνδη) - της οποίας ο Promthep ήταν αρχηγός - έτρεξε με τα ποδήλατά της στο σπήλαιο Tham Luang. Ήταν ένα από τα αγαπημένα στέκια της ομάδας.

Όμως, μια ξαφνική καταιγίδα έκανε τα στενά περάσματα στο σύστημα των σπηλαίων να πλημμυρίσουν, παγιδεύοντας τα αγόρια και τον προπονητή τους μέσα.Πέρασαν εννέα ημέρες στο σκοτάδι και χωρίς φαγητό ενώ τους αναζητουσαν 10.000 άτομα. Τελικά βρέθηκαν από δύτες.

Ο Promthep ήταν 13 χρονών τότε ενώ οι συμπαίκτες του  μεταξύ 11 και 16 ετών. Τα αγόρια χρησιμοποίησαν πέτρες για να σκάψουν τρύπες για να ξεφύγουν, ενώ ο προπονητής τους τους δίδαξε τεχνικές διαλογισμού για να τους βοηθήσει να παραμείνουν ήρεμοι και να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα.

Οι δύτες τους έστειλαν τρόφιμα και γράμματα από την οικογένειά τους, ακόμη και όταν σχεδίαζαν τη διάσωση. Τελικά βγήκαν έξω αφού τους νάρκωσαν με το φάρμακο κεταμίνη.

Η διάσωση έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και αργότερα δημιουργήθηκαν διάφορες ταινίες και βιβλία για να ξαναδιηγηθούν την εξαιρετική ιστορία, συμπεριλαμβανομένης μιας μίνι σειράς έξι επεισοδίων που κυκλοφόρησε το Netflix πέρυσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top