Ταϊλάνδη: Η 3χρονη Άμι επέζησε από το μακελειό -Την έσωσε η κουβέρτα της

Πρώην αστυνομικός σκότωσε 37 άτομα - 23 από τα θύματα ήταν μικρά παιδιά

Η τρίχρονη Άμι γλίτωσε από θαύμα τη σφαγή στον παιδικό σταθμό από πρώην αστυνομικό, στην Ταϊλάνδη / Βίντεο Reuters

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι κατάφερε να επιβιώσει από το μακελειό που διέπραξε πρώην αστυνομικός σε παιδικό σταθμό στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη την περασμένη Πέμπτη, διότι αποκοιμήθηκε κάτω από μια κουβέρτα στη γωνία μιας αίθουσας διδασκαλίας.

Ταϊλάνδη: Μακελειό σε παιδικό σταθμό - 23 νεκρά παιδιά έως τριών ετών

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι κατάφερε να επιβιώσει από το μακελειό που διέπραξε πρώην αστυνομικός σε παιδικό σταθμό στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη 

Η φρικιαστική επίθεση με όπλο και μαχαίρι στον παιδικό σταθμό στη βορειοανατολική πόλη Να Κλανγκ, άφησε πίσω της 37 ανθρώπους νεκρούς, μεταξύ των οποίων 23 μικρά παιδιά. Η Ταϊλάνδη θρηνεί. 

Η μικρή Άμι κοιμάται συνήθως ελαφρά, αλλά την ώρα του μεσημεριανού ύπνου την Πέμπτη, όταν ο πρώην αστυνομικός εισέβαλε στον παιδικό σταθμό, είχε αποκοιμηθεί βαθιά με την κουβέρτα να καλύπτει το πρόσωπό της, όπως δήλωσαν οι γονείς της.

Ταϊλάνδη: Σκότωσε πρώτα μια έγκυο δασκάλα και μετά τα παιδιά

«Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε, όταν ξύπνησε», λέει ο 59χρονος παππούς της Somsak Srithong. «Νόμιζε ότι οι φίλοι της κοιμόντουσαν ακόμα. Ένας αστυνομικός σκέπασε το πρόσωπό της με ένα πανί και τη μετέφερε μακριά από όλα τα αίματα», πρόσθεσε.

Ο δράστης «έσπασε την πόρτα εισόδου κλωτσώντας τη, μπήκε μέσα και άρχισε να κόβει τα κεφάλια των παιδιών με ένα μαχαίρι», διηγήθηκε η Νατίτσα Πουντσούμ, διευθύντρια του παιδικού σταθμού

Διασώστες μετέφεραν την Έμι στον δεύτερο όροφο για να μην δει κατάματα την φρίκη. Στη συνέχεια, «χτένισαν» και τις άλλες δύο τάξεις, ελπίζοντας να εντοπίσουν και άλλους ζωντανούς. Μάταια. Η Έμι ήταν το μοναδικό παιδί που επέζησε της σφαγής.

«Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που επέζησε. Την κράτησα τόσο σφιχτά όταν την πρωτοείδα», είπε ο Somsak. Η μητέρα της είδε τη μικρή Άμι μέσω βιντεοκλήσης και έτσι βεβαιώθηκε ότι είναι ζωντανή. 

«Η γιαγιά της τελικά της είπε ότι όλοι οι φίλοι της στο σχολείο έχουν πεθάνει, μαζί με τη δασκάλα της, και ο παιδικός σταθμός έχει κλείσει», λέει η μαμά της. «Θέλει κάθε μέρα να πάει στο σχολείο. Πρέπει να της λέμε συνέχεια ότι το σχολείο έχει κλείσει. Είναι πολύ μικρή για να καταλάβει την έννοια του θανάτου», συμπλήρωσε.

Η φρικιαστική επίθεση με όπλο και μαχαίρι στον παιδικό σταθμό στη βορειοανατολική πόλη Να Κλανγκ της χώρας, άφησε πίσω της 37 ανθρώπους νεκρούς, μεταξύ των οποίων 23 μικρά παιδιά, θρηνεί η Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη: Ανατριχιαστικές περιγραφές για τη φρικτή σφαγή

«Έσπασε την πόρτα εισόδου κλωτσώντας τη, μπήκε μέσα και άρχισε να κόβει τα κεφάλια των παιδιών με ένα μαχαίρι», διηγήθηκε η Νατίτσα Πουντσούμ, διευθύντρια του παιδικού σταθμού.

Στη συνέχεια ο δράστης έφυγε και προσπάθησε να παρασύρει πεζούς με το αυτοκίνητό του, μέχρι που έφτασε στο σπίτι του, το οποίο δεν είναι μακριά από τον παιδικό σταθμό, ανέφερε η αστυνομία.

Εκεί, ο δράστης σκότωσε τη σύζυγό του και το αγοράκι τους, προτού αυτοκτονήσει, λίγο πριν τις 15:00, δύο ώρες περίπου αφού ξεκίνησε η σφαγή. 

Ταϊλάνδη: Έκοβε με μαχαίρι τα κεφάλια των παιδιών - Σοκάρουν οι περιγραφές

«Υπήρχε αίμα παντού στον δρόμο», δήλωσε μία αυτόπτης μάρτυρας που περνούσε από το σημείο με τη μοτοσικλέτα της και είδε τον δράστη «να προσπαθεί να πέσει πάνω σε ανθρώπους».

Ταϊλάνδη: Προβλήματα με τα ναρκωτικά είχε ο πρώην αστυνομικός 

«Έχω λυπηθεί βαθιά από το φρικτό μακελειό σε παιδικό σταθμό της Ταϊλάνδης. Αυτά τα μέρη θα πρέπει να είναι χώροι όπου τα παιδιά είναι ασφαλή και δεν γίνονται ποτέ στόχος», έγραψε στο Twitter o γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ταϊλάνδη βυθίζεται στο πένθος λόγω μιας αντίστοιχης τραγωδίας. Τον Φεβρουάριο του 2020 ένας αξιωματικός του στρατού σκότωσε 29 ανθρώπους, σε εμπορικό κέντρο. Ο 31χρονος δράστης είχε πέσει νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, έπειτα από 17 ώρες. Αφορμή για το μακελειό ήταν ένας καυγάς με ανώτερό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top