Qatar Gate: Έρευνα στο Μιλάνο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους Παντσέρι

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και η δραστηριότητα της φοροτεχνικού Μ. Μπελίνι

Εύα Καϊλή: Την κατηγορεί ευρωβουλευτής και για σχέσεις με τη Ρωσία (η ανταπόκριση της Μαρίας Ψαρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star)

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, πρόκειται να αρχίσει σύντομα στο Μιλάνο έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μέρος της οικογένειας Παντσέρι. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η νέα αυτή δραστηριότητα της εισαγγελίας του Μιλάνου θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Ιταλών και Βέλγων εισαγγελέων. Οι Βέλγοι δικαστικοί μαζί με τον υπεύθυνο της όλης έρευνας, Μισέλ Κλες, παρέμειναν το προηγούμενο διήμερο στην ιταλική συμπρωτεύουσα. 

Εύα Καϊλή: Καταγγελία ευρωβουλευτή και για τις σχέσεις της με τη Ρωσία!    

Πιο αναλυτικά, η «ιταλική έρευνα» σε μια πρώτη φάση θεωρείται πιθανόν να επικεντρωθεί στη δραστηριότητα της φοροτεχνικού της οικογένειας Παντσέρι, Μόνικα Μπελίνι, η οποία βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. 

Qatargate: Ελεύθερες η κόρη κι η σύζυγός του Παντσέρι

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών, φέρεται να μπορεί να έπαιξε κύριο ρόλο σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω της εταιρίας Εquality Consultancy, η οποία δημιουργήθηκε το 2018 και έκλεισε τρία χρόνια αργότερα. «Μέλη της, μεταξύ των άλλων, ήταν και συγγενείς του Φραντσέσκο Τζόρτζι, πρώην βοηθού του Αντόνιο Παντσέρι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», γράφει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano. 

Εύα Καϊλή: Τι ισχυρίζεται o Πολωνός ευρωβουλευτής για σχέσεις της με Ρωσία 

H ιταλική εφημερίδα, τέλος, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Τζόρτζι, σε ανάκρισή του, είπε ότι «η φοροτεχνικός Μπελίνι φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στον "επαναπατρισμό" μετρητών που προέρχονταν από το Κατάρ και να δημιούργησε, μαζί με την κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια, μια δομή εταιριών με στόχο να εγγυηθεί ροή χρημάτων που να μοιάζει νόμιμη».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, πάντως, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με την Εισαγγελία των Βρυξελλών και τις νέες ανακρίσεις του, θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσουν να προκύψουν καινούρια, καθοριστικά στοιχεία για την όλη υπόθεση, από ενδεχόμενη ιταλική αυτόνομη δικαστική έρευνα.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top