Qatargate: Ελεύθερες η κόρη κι η σύζυγός του Παντσέρι

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση Τζόρτζι και Ταλαμάνκα

Το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star 

Το Εφετείο της Μπρέσια αποφάσισε την απελευθέρωση της κόρης και της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, οι οποίες βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, την ώρα που οι εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate είναι καταιγιστικές.

Qatargate: Αθώος δήλωσε ο Κοτσολίνο – Ρίχνει το φταίξιμο σε Τζόρτζι

Πρόκειται για συνέπεια της απόφασης της βελγικής εισαγγελίας να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους από την Ιταλία, αλλά, όπως φαίνεται, και της στενής συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών. Πάντως, με τη σημερινή απόφασή του το Εφετείο της Μπρέσια ακυρώνει την ετυμηγορία υπέρ της έκδοσης των δύο γυναικών στο Βέλγιο.

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση Τζόρτζι

Η διαδικασία της δεύτερης ακρόασης του ΦραντσέσκοΤζόρτζι και του Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Η ακρόαση έγινε ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περίπου στις 10:45 ώρα Βρυξελλών, έφτασαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, οι Πιερ Μονβίλ και Μπάρμπαρα Χουλεμπρόκ, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

«Προς το παρόν δε μπορούμε να σχολιάσουμε, η κατάσταση είναι περίπλοκη. Περιμένουμε την απόφαση» ανέφερε η δικηγόρος του κ. Ταλαμάνκα, η Μπάρμπαρα Ούλεμπροκ.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για το εάν οι Τζόρτζι και Φίγκα-Ταλαμάνκα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top