Σκηνές τρόμου σε πτήση λόγω αναταράξεων - Στο νοσοκομείο ένα βρέφος

«Ένιωσα πως έκανα ελεύθερη πτώση», είπε επιβάτης της Hawaiian Airlines

Hawaiian Airlines

Τρομακτικές στιγμές έζησαν επιβάτες πτήσης της Hawaiian Airlines που ταξίδευαν από το Φοίνιξ προς τη Χονολουλού. Τουλάχιστον 36 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ 20 μεταφέρθηκαν στα επείγοντα περιστατικά, έπειτα από έντονες αναταράξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πτήση MH17: Καταδικάστηκαν 3 άνδρες για την κατάρριψη του αεροσκάφους

Έντεκα επιβαίνοντες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφερε με ανακοίνωσή της η υπηρεσία επειγόντων περιστατικών της Χονολουλού. Μεταξύ όσων τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ήταν και ένα βρέφος 14 μηνών. Κάποιοι ασθενείς έχουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκδορές και μώλωπες. 

Ισπανία: Έγκυος σε πτήση έκανε ότι γεννάει για να κατέβουν μετανάστες

Η Hawaiian Airlines «υποστηρίζει όλους τους επηρεαζόμενους επιβάτες και υπαλλήλους και παρακολουθεί την κατάσταση», ανέφερε η εταιρεία. Τρία μέλη του πληρώματος ήταν μεταξύ των τραυματιών.

Οι αναταράξεις είχαν αρκετή διάρκεια και σημειώθηκαν 15 με 30 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στη Χονολουλού, το οποίο μετέφερε 278 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος.

Στο αεροπλάνο επέβαινε μια 18χρονη φοιτήτρια, η οποία δήλωσε ότι: «Ένιωσα πως έκανα ελεύθερη πτώση», παρόλο που φορούσε τη ζώνη ασφαλείας. «Αφού τελείωσαν οι αναταράξεις, ένα μέλος του πληρώματος τους ανακοίνωσε πως θα έρθει εκπαιδευμένο ιατρικό ή στρατιωτικό προσωπικό για να βοηθήσει όσους τραυματίστηκαν, σχολίασε ένας άλλος επιβάτης.

Καναδάς: 8 έφηβες μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου άστεγο στο Τορόντο

Ενώ πρόσθεσε: «Είμαι ευγνώμων που υπήρχαν άνθρωποι που βγήκαν μπροστά και βοήθησαν γιατί κάποιοι από το προσωπικό το είχαν ανάγκη. Όλοι λίγο πολύ βοηθούσαν ο ένας τον άλλον. Ελέγχαμε ο ένας τον άλλον και μαζεύαμε πράγματα».

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι διεξάγει «ενδελεχή έλεγχο του αεροσκάφους» προτού αυτό ξαναπετάξει. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών διερευνούν το περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top