Ισπανία: Έγκυος σε πτήση έκανε ότι γεννάει για να κατέβουν μετανάστες

Η αστυνομία αναζητά 14 άτομα τα οποία κατάφεραν να διαφύγουν

αεροπλανο

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ισπανία. Έγκυος επιβάτης προσποιήθηκε ότι γεννάει ώστε το αεροπλάνο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Βαρκελώνη και να κατέβουν παράνομοι μετανάστες.

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς παράνομοι μετανάστες φτάνουν στον Έβρο

Η ισπανική αστυνομία αναζητά 14 άτομα τα οποία κατάφεραν να διαφύγουν από το αεροπλάνο. Η πτήση της Pegasus Airlines, από το Μαρόκο προς την Τουρκία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης το απόγευμα της Τετάρτης, αφού η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο να γεννήσει.

Οι αρχές λένε ότι, μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, μια ομάδα 28 ατόμων βγήκε και «προσπάθησε να διαφύγει». Η αστυνομία κατάφερε να σταματήσει τη μισή ομάδα, αλλά 14 δραπέτευσαν και παραμένουν ελεύθεροι.

Η γυναίκα, η οποία αργότερα οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν έγκυος αλλά δεν επρόκειτο να γεννήσει, συνελήφθη ως ύποπτη για αδικήματα δημόσιας διαταραχής.

Οι ισπανικές αρχές δήλωσαν ότι πέντε από τα άτομα που συνελήφθησαν συμφώνησαν να επιστρέψουν από τη μαροκινή πόλη Καζαμπλάνκα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τις αρχές, αναμένεται ότι μαζί με τη γυναίκα που φέρεται να προσποιήθηκε τον τοκετό, θα μεταφερθούν σε άλλη πτήση της Pegasus εκτός χώρας. Το γραφείο της ισπανικής κυβέρνησης δεν αποκάλυψε την εθνικότητα των επιβατών.

Συνολικά 228 επιβάτες επέβαιναν στο αεροσκάφος, το οποίο τελικά προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 13:10 τοπική ώρα (10:10 π.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου) μετά από καθυστέρηση άνω των τριών ωρών, σύμφωνα με το Flightradar.com. Το αεροπλάνο που εμπλέκεται ήταν ένα Airbus A321 και η πτήση ήταν η PC652.

Ιταλία: Απανθρακωμένα δύο παιδιά σε σκάφος με μετανάστες

Το εν λόγω συμβάν έρχεται μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό πριν από ένα χρόνο, κατά το οποίο μια ομάδα επιβατών που πετούσε από την Καζαμπλάνκα στην Κωνσταντινούπολη έφυγε από το αεροπλάνο τους στον διάδρομο προσγείωσης στο ισπανικό νησί Μαγιόρκα μετά από αναγκαστική προσγείωση με ψεύτικο πρόσχημα. Από τους 24 που αποβιβάστηκαν, οι 12 συνελήφθησαν, ενώ άλλοι 12 διέφυγαν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top