Οι παράξενες ειδήσεις του 2022 που έγιναν viral!

Περίεργα συμβάντα που απασχόλησαν το διαδίκτυο τη χρονιά που φεύγει

Παράξενες Ειδήσεις

Πολλά περίεργα γεγονότα λαμβάνουν χώρα ανά διαστήματα σε όλο τον κόσμο, αρκετά, από αυτά μάλιστα γίνονται viral στο διαδίκτυο, με εκατομμύρια views και σχόλια. Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες παράξενες ειδήσεις που μας απασχόλησαν το 2022.

Viral πρόταση γάμου αλά... «Τιτανικός» -Του έπεσε το δαχτυλίδι στη θάλασσα!

Viral ο 50χρονος Κινέζος μαραθωνοδρόμος που κάπνιζε καθώς έτρεχε

Ένας 50χρονος Κινέζος δρομέας έγινε viral, αφού… κάπνιζε ενώ έτρεχε σε μαραθώνιο! Ο Τσεν, γνωστός και ως «Uncle Chen», ολοκλήρωσε  μαραθώνιο στην πόλη Jiande της Κίνας, ενώ κάπνιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 42 χιλιομέτρων. 
Ο 50χρονος Τσεν τερμάτισε 574ος στη γενική κατάταξη του αγώνα, με εντυπωσιακό χρόνο 3:28:45 ανάμεσα σε σχεδόν 1.500 δρομείς. Επίσης, έγινε πρόσφατα γνωστός ως «Smoking Brother» στους κύκλους του τρεξίματος, μετά από μια εκδήλωση του 2017 στην πόλη Χανγκτσόου.

Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα για τον αθλητή ήταν ανάμεικτα, καθώς κάποιοι θαύμασαν τις ικανότητες και την αντοχή του, ενώ άλλοι είπαν πως αποτελεί κακό παράδειγμα.

ΗΠΑ: Γυναίκα πλήρωσε 25.000 ευρώ για να κλωνοποιήσει τη γάτα της! 

Μία γυναίκα στις ΗΠΑ πλήρωσε περίπου 25.000 ευρώ, προκειμένου να κλωνοποιήσει τη γάτα της, καθώς το αγαπημένο της σκυλάκι πέθανε σε ηλικία πέντε ετών. Όλα άρχισαν όταν ο συγκάτοικός της, ένας κτηνίατρος-τεχνολόγος, της ανέφερε μια εταιρεία, που ονομάζεται «ViaGen», η οποία προσφέρει υπηρεσίες κλωνοποίησης σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. 

Η Kelly, η οποία ζει στο Όστιν του Τέξας, πέρασε όλη τη νύχτα ερευνώντας την εταιρεία και ζήτησε από τον κτηνίατρο να καταψύξει την Chai για να διατηρήσει το DNA της. Έτσι, μετά από τέσσερα χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών, ο κλώνος της Chai, ένα γατάκι που ονομάστηκε Belle, ήρθε στη ζωή τον περασμένο Αύγουστο.

Σφήνωσε σε κούνια, κάλεσε την Πυροσβεστική και έγινε viral στο Tik Tok

Σεούλ: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια με λεωφορεία χωρίς οδηγούς!

Το πρώτο δρομολόγιο λεωφορείου χωρίς… οδηγό εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο στη Σεούλ, στο πλαίσιο της εξοικείωσης των πολιτών στη χρήση ΜΜΜ χωρίς οδηγούς. 

Τα νέα αυτοκινούμενα λεωφορεία διαθέτουν στρογγυλεμένες γωνίες και  πολύ μεγάλα παράθυρα, μοιάζοντας εξωτερικά με ένα τεράστιο παιχνίδι. Μάλιστα, το αυτοκινούμενο λεωφορείο χρησιμοποιεί κάμερες και λέιζερ για την πλοήγηση αντί για ακριβούς αισθητήρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες μπορούν να επιβιβάζονται σε δύο καθορισμένες στάσεις μετά την κράτηση μιας δωρεάν θέσης μέσω εφαρμογής.

Viral το πάρτι γενεθλίων για τη γηραιότερη χελώνα στον κόσμο

ΟΤζόναθαν, η γηραιότερη χελώνα του κόσμου έγινε 190 ετών και οργανώθηκε πάρτι γενεθλίων προς τιμήν του! Ο Τζόναθαν, είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το γηραιότερο ζώο στον κόσμο, καθώς ζει σχεδόν 200 χρόνια στον πλανήτη. 

Ζει στο νησί της Αγίας Ελένης στον Ατλαντικό, εκεί που πέθανε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης και μάλιστα έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες!

Ο Τζόναθαν πήγε στην Αγία Ελένη από τις Σεϋχέλλες ως δώρο τότε στον τοπικό κυβερνήτη και δεν είχε συγκεκριμένη μέρα γενεθλίων μέχρι που αποφασίστηκε να γιορτάζεται η γέννησή του στις 4 Δεκεμβρίου.

Σκύλος σώζει παιδί από επίθεση άλλου σκύλου - Βίντεο με 1 εκατ. views

O άνδρας που πέθανε από το γέλιο

Ο Alex Mitchell, ήταν ένας 50χρονος Άγγλος, που ζούσε μία ήρεμη ζωή με την οικογένεια του στην επαρχία Λυν, της ανατολικής Βρετανίας. Ένα βράδυ, ο Alex παρακολουθούσε την αγαπημένη του εκπομπή, «The Goodies», και πιο συγκεκριμένα το επεισόδιο με τίτλο «Kung Fu Kapers». 

Ο 50χρονος ξεκίνησε να γελά για αρκετά λεπτά χωρίς να σταματάει, κάτι που φαινόταν φυσιολογικό και σε εκείνον και στην γυναίκα του, Kate, που είχε συνηθίσει τέτοιου είδους αντιδράσεις. Η ίδια ξεκίνησε να ανησυχεί, όταν έπειτα από μισή ώρα, το γέλιο του συζύγου της εξακολουθούσε να είναι έντονο και υστερικό. Ώσπου το μοιραίο συνέβη. Η Kate περιέγραψε στους ιατρούς και τους ιατροδικαστές: «ακούστηκε ένα τρανταχτό γέλιο, αναπήδησε στον καναπέ και πέθανε».

Το μυστήριο λύθηκε μετά από 37 χρόνια!

Το όνομα του Alex Mitchell ήρθε ξανά στην επιφάνεια των ειδήσεων, μετά από την καρδιακή προσβολή της εγγονής του Lisa Cork. Η νεαρή κοπέλα, θεωρούταν υγιέστατη, ώσπου ένιωσε την καρδιά της να «φτερουγίζει», και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαγνώστηκε με σύνδρομο μακρού QT.

Πρόκειται για μία κληρονομική νόσο, που υπό έντονες συνθήκες άγχους, ενθουσιασμού και γέλιου, προκαλεί αρρυθμίες στην καρδιά, και αν δεν υπάρχει άμεση ιατρική παρέμβαση, οδηγεί σε θάνατο. Σύντομα, όλοι πίστεψαν ότι και ο Alex έπασχε από το ίδιο σύνδρομο.

Κίνα: Λύθηκε το μυστήριο με τα πρόβατα που κινούνταν σε κύκλο επί 12 ημέρες

Κίνα: Κοπάδι από πρόβατα κινούταν κυκλικά επί 12 ημέρες!

Ένα παράξενο συμβάν κατεγράφη τον Νοέμβριο στην Κίνα, με εκατοντάδες πρόβατα να κάνουν συνεχείς κύκλους για 12 ημέρες σε φάρμα της Μογγολίας. Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου κι έγινε viral, με το μυστήριο για τη συμπεριφορά των προβάτων να παίρνει μυθικές διαστάσεις.

Τα πρόβατα είναι γνωστό ότι μιμούνται τις συμπεριφορές των άλλων μελών του κοπαδιού. Αυτό οφείλεται στο ένστικτο που τους λέει να ακολουθούν το ζώο που βρίσκεται μπροστά τους για να αποφύγουν τους θηρευτές.

Η λύση του μυστηρίου

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο να κινούνται με τέτοιες συγχρονισμένες κινήσεις για τόσο μεγάλο διάστημα. Ένας καθηγητής και διευθυντής στο Τμήμα Γεωργίας του Πανεπιστημίου Hartpury, στο Gloucester της Αγγλίας έδωσε μια πιθανή εξήγηση για το παράξενο αυτό φαινόμενο.

«Φαίνεται πως τα πρόβατα είναι στο μαντρί για μεγάλες περιόδους και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στερεοτυπικές συμπεριφορές», είπε στο Newsweek εξηγώντας πως οι κύκλοι μπορεί να είναι δείγμα απόγνωσης.

Ο καθηγητής, τέλος, έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενες κυκλικές κινήσεις λόγω απογοήτευσης από το γεγονός ότι βρίσκονται στο μαντρί και είναι περιορισμένα. Αυτό δεν είναι καλό. Στη συνέχεια, τα άλλα πρόβατα εντάσσονται καθώς είναι ζώα κοπαδιού και συνδέονται ή ενώνονται με τους φίλους τους».

Παντρεύτηκαν με κουμπάρο ένα... πάντα και ο γάμος τους έγινε viral!

ΗΠΑ: Η γυναίκα με τα μεγαλύτερα πόδια στον κόσμο! Φορά παπούτσι νούμερο 51,5!

Έχει τα μεγαλύτερα πόδια στον κόσμο και βρίσκεται στα Ρεκόρ Γκίνες, εξαιτίας του μεγέθους στα παπούτσια της. Η Τάνια Χέρμπερτ, από το Τέξας των ΗΠΑ, φορά 51,5 νούμερο και έγινε γνωστή, αναζητώντας τρόπους να παραγγείλει τα υποδήματά της, απευθυνόμενη σε άλλες μεγαλόσωμες γυναίκες. 

Η Χέρμπερτ είναι ύψους 2.05 μ., ωστόσο δεν θεωρείται η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, καθώς τη συγκεκριμένη… θέση καταλαμβάνει μία Τουρκάλα, η οποία έχει το ύψος 2.13 μ! Η Χέρμπερτ ζήτησε συμβουλές μέσω κοινωνικών δικτύων από άλλες γυναίκες, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εύρεση παπουτσιών, προκειμένου να μην αναγκάζεται να παραγγέλνει… ανδρικά παπούτσια.

ΗΠΑ: Άνδρας κατοικούσε σε εμπορικό κέντρο για τέσσερα χρόνια

Ένας άνδρας έζησε σε ένα μυστικό διαμέρισμα στη μέση εμπορικού κέντρου για τέσσερα χρόνια, μέχρι που τελικά συνελήφθη από την ασφάλεια.

Ο καλλιτέχνης Μάικλ Τάουνσεντ, δεν είχε πουθενά να πάει αφού τον έδιωξε από το παλιό του διαμέρισμα ο ιδιοκτήτης του. Ενώ προσπαθούσε να εξετάσει τις εναλλακτικές επιλογές που είχε, μια μέρα άκουσε μια ραδιοφωνική διαφήμιση για το εμπορικό κέντρο της περιοχής και θυμήθηκε ότι κάποτε είχε ανακαλύψει ένα άδειο δωμάτιο στο κτίριο, αναφέρει η Mirror.

Αφού έκανε μια αναζήτηση για τον κρυμμένο αυτό χώρο και τον βρήκε ακόμα αχρησιμοποίητο, ο Τάουνσεντ αποφάσισε να μετακομίσει εκεί, μαζί με έναν από τους φίλους του. Σύντομα μετέτρεψαν τον χώρο σε σπίτι, προσθέτοντας έναν καναπέ, τραπέζι φαγητού, ακόμη και PlayStation! 

Ο ίδιος, πάντως, ο οποίος ζει ακόμα στην περιοχή, ύστερα από χρόνια συνέχιζε να δηλώνει: «Πραγματικά, μακάρι να μπορούσα να επιστρέψω!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top