Διαψεύδει η Λευκορωσία ότι ετοιμάζεται για επιστράτευση

Δραστηριότητα «ρουτίνας» οι μαζικές κλήσεις από τη στρατολογία

O Πούτιν αφού παραδέχθηκε λάθη στην επιστράτευση στη Ρωσία, «καρατόμησε» αξιωματικούς / Βίντεο Star (29/9/2022)

Διαψεύδει η Λευκορωσία ότι οι μαζικές κλήσεις που εστάλησαν για παρουσίαση στα στρατολογικά γραφεία σχετίζονται με επιστράτευση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Λευκορωσία στέλνει δυνάμεις στο πλευρό της Ρωσίας

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, σχολιάζοντας τις αναφορές για μαζικές αποστολές κλήσεων σε πολίτες να παρουσιαστούν σε στρατολογικά γραφεία, ανακοίνωσε ότι αυτό σχετίζεται με την «καταγραφή δεδομένων» και σε καμία περίπτωση με επιστράτευση.

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι πραγματοποιείται ένας συνηθισμένος έλεγχος αποκλειστικά στο «πλαίσιο του σχεδιασμού», ο οποίος προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Διαβεβαιώνει επίσης για το ότι στη Λευκορωσία δεν πραγματοποιούνται οποιεσδήποτε δραστηριότητες σχετικές με επιστράτευση

Ουκρανία: Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις κατεχόμενες περιοχές 

Χθες το κανάλι στο Telegram «Motolco Pomogi» μετέδωσε ότι κλήσεις στέλνονται, μεταξύ άλλων, σε πρώην στρατιωτικούς της 5ης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων που εδρεύει στην πόλη Μαρίνα Γκόρκα κοντά στο Μινσκ. Καλούνται να προσέλθουν σε στρατόπεδα στρατιωτικής εκπαίδευσης από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.

«Εκτός των άλλων υπάρχουν στοιχεία που λένε ότι κλήσεις στέλνονται σε πρώην αστυνομικούς, σε εργάτες σειράς επιχειρήσεων του Γκρόντο  καθώς και σε αλεξιπτωτιστές», γράφει ο ιστότοπος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top