Ελλάδα και ΗΠΑ απαντούν στην Τουρκία για την αποστρατικοποίηση των νησιών

«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της», αναφέρει το ΥΠΕΞ

Νέο χαστούκι δέχθηκε η Τουρκία από τις ΗΠΑ, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για μια ακόμα φορά να απαντά στις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται», είπε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Κλιμάκωση» από Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει τώρα τα νησιά!

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές, την Τουρκία και την Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και για τη διπλωματική επίλυση των διαφορών τους. Αλλά καλούμε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των συμμάχων μας, να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να κλιμακώνουν την ένταση», πρόσθεσε.

Χθες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε και πάλι αιχμές κατά της Ελλάδας, αλλά και των συμμάχων της, κυρίως των ΗΠΑ. 

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της!    

«Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, καλούνται να επιστρέψουν στην κοινή λογική», ανέφερε μεταξύ άλλων το ανακοινωθέν που εκδόθηκε και στο οποίο επαναλαμβανόντουσαν οι απειλές κατά τις Ελλάδος.

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο CNN Turk εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εναντίον των ΗΠΑ. 

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας: Απειλεί την Ελλάδα και προκαλεί

«Είναι απαράδεκτο για τις ΗΠΑ να στέλνουν τόσα όπλα και πυρομαχικά σε αυτά τα νησιά», είπε, επαναλαμβάνντας ότι τα ελληνικά νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Σκληρή ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις τουρκικές προκλήσεις. 

Εγκολφόπουλος: «Φανατίζουν την κοινή γνώμη με φανταστικά σενάρια»

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντά της, υπό τη βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ωστόσο δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο. Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά της εφόσον παραστεί η ανάγκη», ανέφερε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top