«Κλιμάκωση» από Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει τώρα τα νησιά!

«Οι ΗΠΑ να μην παρασύρουν την Ελλάδα»

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν, ο οποίος λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας ζήτησε από την Ελλάδα «να αποστρατιωτικοποιήσει τώρα τα νησιά»!

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας: Απειλεί την Ελλάδα και προκαλεί

Μιλώντας στο CNN Turk και το Kanal D, ο Ερντογάν είπε: 

«Οι ΗΠΑ δεν φέρονται δίκαια στις χώρες του ΝΑΤΟ. Κάναμε τις απαραίτητες προειδοποιήσεις σε ΗΠΑ και Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Οι ΗΠΑ δε θα βρουν σύμμαχο σαν την Τουρκία. Τα (ελληνικά) νησιά είναι μη στρατιωτική ζώνη. Πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσουν τώρα τα νησιά. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά αυτά έχουν ειδικό καθεστώς. Περιμένουμε από τις ΗΠΑ να μην παρασύρουν την Ελλάδα» δήλωσε σε εμπρηστικό τόνο.

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της!   

Και συνέχισε: «Η ανακοίνωση που έβγαλε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αναφέρεται σε αυτό. Οι ΗΠΑ, που είτε αγνοούν είτε ενθαρρύνουν την Ελλάδα να απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, οδηγούν σε κούρσα εξοπλισμών. Η στρατιωτικοποίηση δε θα μείνει αναπάντητη. Στα νησιά που πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα, οι ΗΠΑ δεν υπακούουν στη Λωζάνη και κάνουν τέτοια βήματα».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πληρωμένη απάντηση σε Ερντογάν    

Πληρωμένη απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου.

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται». 
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top