Τι συμβαίνει με τον Nord Stream; Φουντώνουν τα σενάρια για «σαμποτάζ»

Μετά και τις αποκαλύψεις Σουηδών και Δανών σεισμολόγων

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τις διαρροές σε αγωγούς του Nord Stream στη Βαλτική, με τα σενάρια για «σαμποτάζ» να ενισχύονται. Σουηδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός αναφέρει ότι σεισμολόγοι στη Σουηδία και τη Δανία κατέγραψαν εκρήξεις κοντά στους αγωγούς τις τελευταίες 36 ώρες. Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία καταγγέλλει «τρομοκρατική επίθεση σχεδιασμένη» από τη Μόσχα. 

Nord Stream: Μυστηριώδεις διαρροές στον αγωγό - Τα σενάρια που εξετάζονται    

Οι ανεξήγητες διαρροές που ανακαλύφθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα είναι το αποτέλεσμα «τρομοκρατικής επίθεσης» σχεδιασμένης από τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο, χωρίς πάντως να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία.

Ενεργειακός «πόλεμος»: Κλείνει τη στρόφιγγα του Nord Stream ο Πούτιν

Βίντεο και φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από το σημείο της διαρροής δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

διαρροές σε αγωγούς του Nord Stream

Βίντεο από τη διαρροή σε αγωγούς του Nord Stream στη Βαλτική δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος / AP

«Η μεγάλης κλίμακας διαρροή φυσικού αερίου στον Nord Stream 1 δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια τρομοκρατική επίθεση σχεδιασμένη από τη Ρωσία και μια πράξη επίθεσης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

 

 

Nord Stream: Σεισμολόγοι κατέγραψαν εκρήξεις κοντά στις περιοχές με τις διαρροές φυσικού αερίου

Ο σουηδικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT αναφέρει ότι οι σεισμολόγοι κατέγραψαν εκρήξεις κοντά στους αγωγούς Nord Stream τις τελευταίες 36 ώρες.

διαρροές σε αγωγούς του Nord Stream

Αναφορά που δημοσιεύθηκε γράφει: «Το SVT μπορεί να αποκαλύψει ότι οι σταθμοί μέτρησης τόσο στη Σουηδία όσο και στη Δανία κατέγραψαν ισχυρές υποβρύχιες εκρήξεις στην ίδια περιοχή με τις διαρροές αερίου τη Δευτέρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εκρήξεις».

Πεσκόφ για Nord Stream: «Πολύ ανησυχητικά νέα - Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σαμποτάζ»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μίλησε και εκείνος από την πλευρά του για πολύ «ανησυχητικά νέα» επισημαίνοντας ότι οι διαρροές επηρέασαν την ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου και σημείωσε ότι δεν αποκλείεται κανένα σενάριο, δηλαδή και της δολιοφθοράς.

Στο μεταξύ η πρωθυπουργός της Δανίας δεν απέκλεισε το σαμποτάζ, ενώ ο πρωθυπουργός της Πολωνίας μίλησε ευθέως για δολιοφθορά.
 

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top