Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της στο Μπάκιγχαμ

Οι Βρετανοί αποχαιρετούν τη βασίλισσά τους

Στα ανάκτορα του Μάκιγχαμ βρίσκεται από χθες το βράδυ η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ, μετά από το μακρύ ταξίδι της από τη Σκωτία στο Λονδίνο, όπου θα την αποχαιρετήσουν οι Βρετανοί. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πριγκίπισσα Άννα αποχαιρετά τη μητέρα της

Ο βασιλιάς Κάρολος, τα αδέλφια του, ο Ουίλιαμ, ο Χάρι και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας υποδέχθηκαν τη σορό, ενώ χιλιάδες Βρετανοί, περίμεναν υπομονετικά μέσα στη βροχή για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα τους. 

βασίλισσα σορός

Η σορός της βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε τις πύλες του Μπάκιγχαμ χθες το βράδυ

Η σορός έφτασε στο Λονδίνο λίγο πριν τις 21:00 με στρατιωτικό αεροσκάφος και όλο το βράδυ παρέμεινε στο Bow Room στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί η διαθήκη της θα φυλαχθεί για 90 χρόνια

Μόλις η νεκροφόρα πέρασε τις πύλες του παλατιού, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα κι επευφημίες για την επί 70 χρόνια βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Από σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδος, η σορός της βασίλισσα Ελισάβετ θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου, όπου οι Βρετανοί θα μπορούν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά και να αποτίσουν φόρο τιμής. Το φέρετρο θα μεταφερθεί πάνω σε κιλλίβαντα, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος. Θα το συνοδεύουν επίσης συγγενείς της βασίλισσας Ελισάβετ. Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί το πρωί της ημέρας της κηδείας, στις 19 Σεπτεμβρίου.

φέρετρι Ελισάβετ

Η σορός της Ελισάβετ θα τεθεί σε τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα από σήμερα το απόγευμα

Την Κυριακή 18 του μηνός, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' θα παραχωρήσει δεξίωση σε όλους τους ηγέτες που θα έρθουν να παρακολουθήσουν από κοντά την νεκρώσιμη ακολουθία. Μεταξύ αυτών, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρου και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βρετανία: «Παρατράγουδα», ξύλο και συλλήψεις μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς ήδη οι ουρές έξω από το Μπάκιγχαμ είναι τεράστιες και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σκέψη να μπει «κόφτης» αν η κατάσταση ξεφύγει. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι να περιμένουν ακόμα και 35 ώρες για να τιμήσουν τη βασίλισσα. 

κόσμος Μπάκιγχαμ

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα

Οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της κηδείας της βασίλισσας αναμένουν από 750.000 έως ένα εκατομμύριο κόσμο, αριθμός ανάλογος με τον κόσμο που είχε κατακλείσει τους δρόμους γύρω από το Μπάκιγχαμ στην κηδεία της Νταϊάνα.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ - Συνόδευσε την πομπή ο Κάρολος

Όσοι θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής θα πρέπει να περάσουν από ελέγχους που παραπέμπουν στην ασφάλεια του αεροδρομίου. 

Μπορούν να έχουν μαζί τους μονάχα μια μικρή τσάντα με ένα άνοιγμα με φερμουάρ. Οι μεγαλύτερες σακούλες θα στοιβάζονται σε ειδική εγκατάσταση - αλλά μόνο εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. 

σορός Μπάκιγχαμ

Τα μέτρα ασφαλείας για το λαϊκό προσκύνημα είναι δρακόντεια

Το υπουργείο συμβουλεύει τους ανθρώπους να φέρουν τα απαραίτητα για μια δυνητικά μεγάλη αναμονή εκτεθειμένοι σε ήλιο, βροχή και αέρα, όπως φορτιστή, νερό, αντιηλιακό, ομπρέλα, κάτι φαγώσιμο και τα απαραίτητα φάρμακά τους. Δεν θα επιτρέπονται τρόφιμα ή υγρά μετά από τον έλεγχο ασφαλείας στη Βουλή, ούτε λουλούδια ή άλλα αφιερώματα όπως κεριά, παιχνίδια ή φωτογραφίες.

Βούρκωσε ο βασιλιάς Κάρολος: «Θα ακολουθήσω το παράδειγμα της μητέρας μου»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Νεκρώσιμη πομπή τα ξημερώματα

Όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μια κανονική νεκρώσιμη πομπή, κάτι σαν πρόβα, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την κανονική διαδικασία, όταν η σορός θα μεταφερθεί από το Μπάκινγχαμ στο Ουεστμίνστερ. 

νεκροφόρα Ελισάβετ

Η κηδεία της Ελισάβετ θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, παρουσία πολλών ηγετών

Γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα ώρα Λονδίνου η Βασιλική Φρουρά έκανε μια πλήρη αναπαράσταση της μεταφοράς της σορού της Βασίλισσας Ελισάβετ πάνω σε μια άμαξα.

Ο πρίγκιπας Harry αποχαιρετά δημόσια τη γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ

Η νεκρική πομπή θα ξεκινήσει από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ, θα περάσει μέσα από τους Κήπους της Βασίλισσας, το Mall, το Horse Guards και το Horse Guards Arch, το Whitehall, το Parliament Street, την Parliament Square και το New Palace Yard.

ελισάβετ

Τη σορό της Ελισάβετ υποδέχθηκε στο Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος με μέλη της βασιλικής οικογένειας

Ο Βασιλιάς Κάρολος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής οικογένειας και το ανώτατο προσωπικό του Παλατιού θα ακολουθούν την σορό, όπως ορίζει το βασιλικό πρωτόκολλο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top